Corona tal fra Polen: 190 smittede polakker

Polen på vej
Corona pandemien i Polen er på retur. Dagens smittetal og dødstal er forholdsvis lave, og mange eksperter mener at pandemien er overstået. For to timer siden forlod det polske fodboldlandshold Lech Walesa Gdansk Airport på vej mod Spanien, for at møde det spanske landshold i EURO 2020 turneringen. På billedet er det verdens bedste fodboldspiller Robert Lewandowski der er på vej ind i flyet. Privatfoto.

GDANSK: Dagens corona tal fra Polen: 190 nye smittede polakker. 48 polakker er døde, oplyser de polske myndigheder.


Dagens polske corona tal viser at der er 190 nye smittede polakker. Rekorden var den 1. april i år. Dengang var der 35.251 smittede polakker på et døgn. I Polen har man de tre varianter af corona; Gamma (brasiliansk), Delta (indisk) og Alfa som er den britiske variant. 90 procent af tilfældene i Polen har været den britiske variant. Polakker testes kun hvis de har corona-symptomer, og der testes langt færre end tilfældet er i Danmark.

I alt er 2.878.466 polakker nu blevet bekræftet smittet med covid-19. Af dem er de 2.649.879 blevet raske igen. Det samlede antal døde er nu oppe på 74.782.

Moderat antal dødsfald

Antallet af døde polakker med covid-19 er moderat med 48 tilfælde i dagens tal. Den triste dagsrekord er 954 døde. Det var den 8. april.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE – FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Mere corona nyt fra Polen på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.