Corona tal fra Polen: 71 nye smittede polakker

Corona i Polen
Antallet af døde i dagens tal er fortsat højt, og tæt på den tidligere rekord fra foråret. Antallet af smittede er moderat, men i Polen testes man kun gratis hvis man har symptomer. Derfor kan man ikke umiddelbart sammenligne alle tallene i Polen og Danmark. Arkivfoto.

GDANSK: Dagens corona tal fra Polen: 71 nye smittede polakker. Fem nye dødsfald, oplyser de polske myndigheder.


Dagens polske tal viser at der er 71 nye smittede polakker.

Rekorden var den 1. april i år. Dengang var der 35.251 smittede polakker på et døgn. I Polen har man de tre varianter af corona; Gamma (brasiliansk), Delta (indisk) og Alfa som er den britiske variant. 90 procent af tilfældene i Polen har været den britiske variant.

Polakkerne holder især øje med den indiske corona-variant (Delta), som flere eksperter mener vil ramme Polen efter sommeren.

I alt er 2.879.638 polakker nu blevet bekræftet smittet med covid-19.

Lavt antal døde

I dagens tal er der kun fem polakker der er døde med covid-19 i kroppen. Den triste dagsrekord er 954 døde. Det var den 8. april i år. Det samlede antal døde er nu oppe på 74.979.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE I POLEN

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Mere corona nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.