Corona tal fra Polen: 73 smittede polakker

Polakker og corona
Corona smittetallene er fortsat lave i Polen. Pandemien bekymrer heller ikke Polens tidligere præsident Lech Walesa længere. Han er både vaccineret og under konstant lægeovervågning. Lige nu slapper Nobel Fredsprismodtageren af udenfor Gdansk efter en travl uge der blandt andet omfattede et besøg fra Danmarks Radio. Privatfoto.

KRAKOW: Dagens corona tal fra Polen: 73 nye smittede polakker. Kun et dødsfald, oplyser de polske myndigheder.


Dagens polske corona tal viser at der er 73 nye smittede polakker. Rekorden var den 1. april i år. Dengang var der 35.251 smittede polakker på et døgn. I Polen har man de tre varianter af corona; Gamma (brasiliansk), Delta (indisk) og Alfa som er den britiske variant. 90 procent af tilfældene i Polen har været den britiske variant. Polakker testes kun hvis de har corona-symptomer, og der testes langt færre end tilfældet er i Danmark.

I alt er 2.878.840 polakker nu blevet bekræftet smittet med covid-19. Af dem er de 2.650.648 blevet raske igen.

Kun et polsk dødsfald

Antallet af døde polakker med covid-19 er lavt med bare et tilfælde i dagens tal. Den triste dagsrekord er 954 døde. Det var den 8. april i år. Det samlede antal døde er nu oppe på 74.829.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE I POLEN

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Mere corona nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.