Dagens polske corona tal: 4.029 nye smittede

dagens corona tal
227 er døde af covid-19 i Polen, viser tirsdagens tal. Den kraftige kulde og sne i Polen gør at mange bliver hjemme, og dermed reducerer muligheden for smittespredning. Foto: Marek Wałuszko, gdańsk.pl.

WARSZAWA: Dagens polske corona tal: 227 polakker er døde med covid-19. Der er 4.029 nye smittede. 4.618 er blevet raske igen i Polen.


Dagens polske corona tal viser, at der er 4.029 nye smittede tilfælde. 227 polakker er døde med covid-19.

Dagens polske tal bringer det samlede antal smittede i Polen op på 1.556.685.

Dagens vaccinationer

Af dagens polske corona tal fremgår det også, at der blot er gennemført 31.757 vaccinationer. Det betyder at der nu i alt er gennemført 1.688.465 vaccinationer mod covid-19.

Flere er blevet raske

5.695 polakker er kommet sig igen efter corona-sygdom, fremgår det af dagens corona tal. I alt er 1.312.856 polakker nu raske efter at have været covid-19 syge.

Værst i Warszawa

Stigning i antallet af smittede er størst i de polske byer; Warszawa (602), Olsztyn (491) og Gdansk (403).

SE OGSÅ: Dagens polske tal siden marts

227 døde med covid-19

Af dagens corona tal fremgår det også, at antallet af døde med covid-19 er moderat højt. 227 personer er døde med covid-19. I alt er 39.360 polakker nu døde med covid-19 i kroppen. Den triste dagsrekord under hele pandemien er 676 døde. Det var den 25. november.

Indlagte

Der er i dag 12.677 personer indlagt med covid-19 på polske hospitaler, 1.323 af dem er i respirator. 137.467 mennesker er i karantæne.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts.

Ophæver flere corona-restriktioner

Siden 28. december har Polen været totalt lukket ned frem til udgangen af januar. Polske restauranter skal fortsat været lukkede. Det vurderes at flere tusinde steder har brudt restriktionerne, og flere har sagt at de vil holde åbent, trods reglerne. I modsat fald går de konkurs, hævder de.

stop fordomme polske

Skoler åbnet

Polen åbnede i sidste uge skoler og børnehaver, for at de yngste skoleelever kunne genoptage deres skolegangen. Sundhedsministeren oplyser, at pandemien nu er stabiliseret. Han advarede dog om udsigten til nye varianter af covid-19, som den britiske og den danske mink-version.

Restauranter fortsat lukkede

Mens hoteller og andre kulturtilbud kan åbne fra den 12. februar, må restauranter, cafeer og barer stadig væbne sig med tålmodighed, sagde Morawiecki. Han sagde også, at corona-pandemien havde stabiliseret sig, med færre smittede. Statsministeren udtrykte dog bekymring over det høje dødstal, og derfor er det også en skrøbelig stabilisering der er tale om, fortalte han på pressemødet. Morawiecki forsikrede dog, at situationen ville blive overvåget dagligt, med henblik på en større genåbning af Polen.

EKSTERNT LINK: Rejsevejledning Polen – Udenrigsministeriet 

dagens corona tal lech walesa vaccineret
Dagens corona tal er moderate. Tirsdag blev Polens tidligere præsident og Nobel Fredsprismodtager, Lech Walesa vaccineret for første gang. Privatfoto.