Dagens polske corona tal: Årets smitte rekord

ny trist corona rekord
Corona-pandemien udvikler sig alarmerende i Polen, og det giver den polske regering nye problemer. I forvejen er der åbenlyse interne stridigheder mellem parterne i Forenet Højre. Nu ventes den polske regering at indføre nye restriktioner, trods mange løfter om at der var helt styr på corona-pandemien i Polen. Tallene viser desværre noget andet. Her ses Polens statsminister og de fire vicestatsministre. Arkivfoto.

WARSZAWA: Dagens polske corona tal er høje. Antallet af smittede har sat ny trist rekord. Også antallet af corona-dødsfald er højt i Polen.

LÆS  Corona tal fra Polen: 194 smittede polakker

Ny rekord: Der er 25.052 nye corona smittede i Polen i dagens tal. Det er årets højeste antal smittede på en enkelt dag. Sidst antallet var så højt, var den 23. november sidste år.

I alt er 1.956.974 polakker nu blevet bekræftet smittet med covid-19. Det højeste antal bekræftede smittede var den 7. november sidste år. Den da var der 27.875 nye smittede. De høje smittetal betyder formentlig nye restriktioner og nedlukninger.

LÆS OGSÅ: Uofficielt: Polen lukker ned

Ny rekord: 30 procent positive test

Der er gennemført 84.800 covid-19 test til dagens tal. Dagens corona tal viser også, at andelen af positive corona test er på 30 procent. I Danmark er den væsentlig lavere (under 0,5 procent), men det hænger også sammen med, at polakker skal betale for en test, medmindre de har talrige covid-19 sygdomssymptomer. I dag opfordres danskere til at lade sig test, og det er gratis. Flere test vil naturligvis vise et langt højere antal smittede.

LÆS OGSÅ: Polens regering corona-lukker Warszawa

Langt færre raske

6.825 polakker er blevet raske igen, efter at have været covid-19 syge. I alt er 1.593.165 blevet raske igen i Polen.

Få vaccinationer

Af dagens polske corona tal fremgår det også, at der kun er gennemført 45.307 vaccinationer. Der er i alt gennemført 4.605.929 vaccinationer mod covid-19.

453 døde med covid-19

Antallet af døde polakker med covid-19 er igen meget højt. I dagens tal er der noteret 372 døde. Det samlede antal er nu oppe på 47.578. Den triste rekord på et døgn under hele pandemien er 676 døde. Det var den 25. november.

LÆS  Corona tal fra Polen: 26.182 smittede polakker
LÆS  Corona tal fra Polen: 26.182 smittede polakker

LINK TIL MYNDIGHEDERNE – FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

SE OGSÅ: Dagens polske tal siden marts 2020

dagens polske corona tal
Corona-pandemien udvikler sig i Polen. Hver fjerde test er positiv, og i Gdansk har den lokale redningstjeneste travlt. Her er det byens borgmester Aleksandra Dulkiewicz der takker personalet, men hun ser en af de nye ”corona-ambulancer”. Den polske central-regering har besluttet at lukke Gdansk regionen den 15. marts, til trods for at smitten er langt værre andre steder. Kaczynski-regeringen anser bystyret i Gdansk som en trussel for de polske værdier. Privatfoto.
Flere nyheder fra Polen? Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men kendskab og viden er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod fordomme. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer. PS! Når du betaler, vil vores betalingssystem – efter nye EU- regler pr. 1 februar – kræve en bekræftelse med SMS eller via NemID. Vi beklager.

EKSTERNT LINK: Rejsevejledning Polen – Udenrigsministeriet