polske corona tal
Det går i den rigtige retning i Polen, viser dagens polske corona tal. Fortsat mange døde, men der er nu langt flere raske end syge med corona, viser dagens tal. Foto: Monika Raj.

WARSZAWA: Ny trist rekord. Lørdag er antallet af nye corona-smittede i Polen oppe på 5.300, og 53 er døde med covid-19 i kroppen.

LÆS  Statsminister: EU-penge til Polen uden betingelser om retsstat

De polske myndigheder oplyser lørdag om endnu et rekordhøjt antal smittede. Dagens antal smittede er på 5.300. Det er det højeste antal siden marts. Den hidtidige rekord under hele krisen, var fredag med 4.739 tilfælde.

Det blev udført 28.300 test, og der er nu i alt blevet testet 3,636.850.

Værst i Warszawa

Der er flest nye tilfælde i Warszawa (816), Krakow (631) og Bydgoszcz (554). Tallene op for hele regionen.

Dagens tal bringer det samlede antal smittede op på 121.638.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

53 er døde

Dagens antal døde med covid-19 i kroppen er på 53, noget lavere end i går. De 49 af dem, led alle af livstruende sygdomme i forvejen. I alt er 2.919 mennesker nu døde med covid-19 i kroppen i Polen.

Sundhedsministeriet 8. oktober 2020.

Røde og gule zoner

Polen har indført nye regler, hvor der gøres regionale forskelle i, hvordan man skal forholde sig til smittefaren. Der er et system med blå, gule og røde zoner, som er afgørende for de lokale forholdsregler. Rød farve er værst, gul er alvorlig og blå er observationsområder, hvor smitteudviklingen overvåges nøje. Sundhedsministeriet udsender hver torsdag eftermiddag nye kort med zonerne.

LÆS OGSÅ: Polen indfører nye lokale corona-begrænsninger

Masker inde og ude

Folk i de røde og gule zoner skal bære masker – ikke kun indendørs og i offentlig transport (som over alt i Polen) – men også udendørs, med få undtagelser. Og så skal man holde 1,5 meters afstand til andre mennesker.

LÆS  Krav om test og tvungen isolation ved indrejse  

Indlagte og raske

Der er i dag 4.725 indlagte med covid-19 på polske hospitaler, 346 af dem i respirator. 206.048 mennesker er i karantæne. 78.982 er blevet erklæret raske, efter at have være covid-19 syge.

LÆS  Dagens polske corona tal: 151 døde polakker

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Antallet af corona-dødsfald i Europa
polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.