Dagens polske tal: 597 nye corona-smittede

corona test
Lørdagens corona tal viser at hver fjerde corona test er positiv, men at dødstallet er lavere end de foregående dage. Arkivfoto.

WARSZAWA: Antallet af corona-relaterede dødsfald er lavere i Polen end i Danmark. Dagens tal er 597 nye corona-smittede.

LÆS  Corona tal fra Polen: 103 smittede polakker

De polske myndigheder oplyser tirsdag middag, at der er 597 nye bekræftede tilfælde af corona-smittede/covid-19 syge. Det bringer det samlede antal smittede op på 57.879.

11 personer er døde med den frygtede virus i kroppen, det seneste døgn, og det samlede antal døde med covid-19 i kroppen, er nu oppe på 1.896 i Polen. De døde led af livstruende sygdomme i forvejen.

48 dødsfald for hver million

Trods det høje antal døde med covid-19 sygdommen i kroppen, så er Polen ikke nær så hårdt ramt som mange andre lande, heriblandt Danmark. I Polen er antallet af covid-19 relaterede dødsfald på 48 for hver million borger. De polske myndigheder oplyser, at antallet er højere i mange andre lande, og fremhæver Belgien med 851 dødsfald/pr. million borgere, Storbritannien 685 og Spanien 611.

I Danmark er antallet af corona-relaterede dødsfald pr. million danskere på 107, viser vores beregninger efter kyndig rådgivning.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

I alt er 39.643 personer blevet raske, efter at have været konstateret covid-19 syge. Mere end 100.000 polakker er i isolation.

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.

 

LÆS  Corona tal fra Polen: 174 smittede polakker

LÆS  Færre corona test – 39 procent af dem er positive