Danmark indstiller byggeriet af Baltic Pipe gasledningen

gas_ledning_baltic_pipe
Baltic Pipe skulle efter planen gøre Polen uafhængig af russisk gas. Men den polske regering har ikke købt gas til den nye ledning, skriver Newsweek Polska. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Danmark stopper byggeriet af den dansk-polske gasledning Baltic Pipe efter et klagenævn har underkendt projektets miljøgodkendelse.

LÆS  Polen er klar med landanlæg til Baltic Pipe gasledningen

Danmark stopper byggeriet af Baltic Pipe. Det er konsekvensen af, at det danske Miljø- og Fødevareklagenævn har underkendt den miljøtilladelse som Miljøstyrelsen udstedte til bygherren Energinet for snart to år siden.

Før byggeriet kan genoptages skal de miljømæssige konsekvenser af gasledningen belyses yderligere. Det er især forholdene for mus og flagermus, der skal tages højde for langs den 210 kilometer lange gasledning. På strækningen er der vigtige yngle og rasteområder, oplyser Energinet.

LINK: Meddelelse fra Energinet

– Vi er meget kede af afgørelsen. Da vi i 2019 fik myndighedernes miljøtilladelse til Baltic Pipe, var det beskrevet, at der skulle arbejdes videre med en række tiltag for at sikre gode levevilkår for bl.a. de hasselmus, birkemus og flagermus, der lever nogle af de steder, Baltic Pipe-ledningen går igennem.

– Vi har siden arbejdet videre med en række tiltag for at beskytte dyrene. Men klagenævnet siger, at alle de tiltag skulle have været helt klarlagt, inden miljøtilladelsen blev givet, siger Marian Kaagh, vicedirektør og leder af Energinets afdeling for anlægsprojekter.

Energinet vil nu sammen med myndighederne få klarlagt, hvilke tidsmæssige og økonomiske konsekvenser afgørelsen får.

Baltic Pipe gasledningen, der skal forsyne Polen med blandt andet norsk gas, skal efter planen stå færdig i efteråret 2022.

Mere om Baltic Pipe og andre nyheder fra og om Polen på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  Polen er klar med landanlæg til Baltic Pipe gasledningen

LÆS  Polen er klar med landanlæg til Baltic Pipe gasledningen