Danmarks EM-landshold i fodbold er kommet til Polen

Nicklas_Bendtner_kommer_til_Hotel_Marine_Polen

Nicklas Bendtner, der her modtages på Hotel Marine, er tilfreds med det femstjernede hotel i Kolobrzeg. Hotellet ligger 90 kilometer syd for Bornholm. Foto: Jan Wroblewski.

LÆS  Polens fodboldlandshold fastholder bundplacering

KOLOBRZEG: Landstræner Morten Olsen og hans 23 fodbold-drenge, ankom mandag til deres base i Polen ud til Østersøen.

LÆS  VM-fodbold: Lewandowski og Messi i samme gruppe

Det danske fodboldlandshold fik mandag en heltemodtagelse i den polske Østersøby, Kolobrzeg. Landsholdet lettede fra Kastrup klokken 10, og landede i Polen 35 minutter senere. Herefter kørte holdet næsten 100 km med politi-eskorte til den polske badeby.

To etager for sig selv

Her tjekkede de 23 spillere ind på det femstjernede badehotel, Hotel Marine. Landsholdet har fået hotellets to øverste etager på hotellet, for sig selv.

Fantastisk modtagelse

– Vi har fået en fantastisk modtagelse, både ved ankomsten til Polen i lufthavnen, af byen og på Hotel Marine og Sand Hotel, hvor henholdsvis landsholdet og journalisterne bor, siger Ulrik Bohse fra Travel Sense, der er praktisk koordinator for landsholdet og pressekorpset.

Problemer løses

– Det er en fornøjelse af arbejde sammen med polakkerne, og de meget få ting – der altid er når så mange mennesker skal tjekke ind– er blevet løst omgående af et meget kompetent og venligt personalet, siger Ulrik Bohse.

Danske tv-kanaler

– Hotellet har også fået installeret danske tv-kanaler, så de danske fodbold-drenge kan følge reaktionerne hjemmefra under EM-slutrunden fra deres hotelværelser, siger Ulrik Bohse til polennu.dk.

– De er utrolig gæstfrie, og det er en fornøjelse at føle sig så velkommen, siger Ulrik Bohse.

LÆS  Kollega: Bedste dommer i en VM-finale nogensinde

Spiller tilfredshed

– Hotellet er rigtig fint, go mad, rigtig fin frokost, og der er spa og det hele, selv om det jo ikke er det vi skal bruge tiden på, sagde Nicklas Bendtner, der er en af det danske landshold store profiler, mandag til DR Sporten.

Perfekt bane

Efter frokosten tog landsholdet ud til træning på Kolobrzeg stadion, hvor mange fans fulgte de danske fodbold-helte.

LÆS  Polen melder alle klar til kampen mod Frankrig

– Banen er helt perfekt, siger Morten Olsen.

Der har ikke været spillet kampe på Kolobrzeg stadion i mere end et halvt år, netop fordi grønsværen skulle være perfekt, når Morten Olsen og hans tropper skal træne.

Optimisme i lejren

DR Sportens fodboldekspert, Andreas Kraul sagde i dag, at det var opmuntrende at se, at samtlige 23 spillere var til træning i dag. Kraul var med til fodbold VM i Sydafrika, hvor 5 – 6 spillere var skadet op til slutrunden.

– I dag var de alle sammen til træning, siger Kraul.

Presselandholdets anfører

DR Sportens fodboldekspert kender i forvejen Hotel Marina og Kolobrzeg. Kraul boede på hotellet, da han i egenskab af anfører for det danske presselandshold, var i byen i midten af maj, for at spille mod det polske presselandshold. Danmark vandt kampen 3 – 1, men Andreas Kraul takkede efterfølgende det polske mandskab for, at de lod Danmark vinde.

Holder med Danmark

Byens borgmester, Janusz Gromek, holdt tale for Morten Olsen og det danske landshold, mens fodbold-heltene blev hyldet af de mange fremmødte fodbold-fans.

Holder med Polen i finalen

LÆS  Polen melder alle klar til kampen mod Frankrig

– Velkommen til landsholdet. Velkommen til Morten Olsen. Jeg vil ønske Polen og Danmark al mulig succes og håber, at holdene mødes i finalen. Men så bliver det Polen, vi hepper på, sagde borgmesteren.

Føler sig hjemme

Morten Olsen fik gaver af byens borgmester, og kvitterede med ordene.

– Vi er glade for, at vi har valgt jeres by. Vi håber at repræsentere vores land rigtig godt. Vi føler os allerede hjemme. Det er en god bane I har, og det er det vigtigste, siger Morten Olsen.

LÆS  Polens nationale fodbold stadion lukket før VM-kamp

Hvorfor Kolobrzeg?

På et pressemøde efter træningen, ville de fremmødt journalister gerne vide, hvorfor Morten Olsen har valgt Kolobrzeg, når landsholdet skal spille alle sine indledende kampe i Ukraine.

Hyggeligt hotel

– Det er ikke første gang, jeg er hernede. Det er vigtigere, hvad spillerne synes om det. Jeg synes, man føler sig godt tilpas. Det er et hyggeligt hotel, som vi siger på dansk. Og der er gode omgivelser i byen, som også bakker holdet op.

– Modtagelsen er et stort skulderklap. Folk kan lide hinanden, og vi skal ud at vise, at vi spiller for Danmark, men også for denne lille by Kolobrzeg, siger Morten Olsen.

Først mod Holland

Lørdag spiller Danmark sin første kamp. Det er i Ukraine og mod Holland. Det danske landshold skal derefter møde Portugal og Tyskland, ligeledes i Ukraine. Det tyske mandskab kom i dag til den polske havneby Gdansk, mens hollænderne tjekkede ind i Krakow. Portugal træner fortsat hjemme.

LÆS  VM-fodbold: Lewandowski og Messi i samme gruppe

Åben træning

Kolobrzeg Kommune oplyser, at nysgerrige kan se det danske landshold træne på Kolobrzeg stadion den 10. juni klokken 17.00 og 14. juni klokken 10.00