steen_hommel_dannebrog_faldt_ned_i_warszawa

WARSZAWA: Danmarks ambassadør i Polen og hans stab markererede årsdagen for Dannebrogs falden ned fra himlen i Tallinn i 1219.

LÆS  Nye afsløringer om Kaczynski-misbrug af statens fly


Dannebrog lagde sig formentligt tungt, da Danmarks ambassadør i Polen, Steen Hommel og hans stab, i dag markerede årsdagen for det danske nationale flag.

Faldt ned fra himlen

Ifølge legenden faldt det danske flag Dannebrog ned fra himlen under et slag den 15. juni 1219 i Tallinn, og det var anledningen for markeringen på ambassaden i dag.

Berømt cafe

Den historiske Cafe Bristol i Warszawa, der er berømt for sin enestående kager, havde lavet en særlige udgave i dagens anledning, udformet som Dannebrog. Også Regent Warsaw Hotel leverede kage i dagens anledning.

Det Røde Flag

Navnet på det danske flag, Dannebrog, der betyder ‘flag danskernes “eller” det røde flag “, optræder første gang i en dansk tekst i 1378 og i en nederlandsk tekst cirka hundrede år før.

Vandrehistorie

Ifølge legenden faldt Dannebrog ned fra himlen i Estland, og det nævnes i en dansk krønike fra begyndelsen af 1520’erne og af en munk i samme årti. Det er baggrunden for verdens ældste flag.

LÆS  Påskeliljer for Warszawa på sidste arbejdsdag