Dannebrog faldt ned i Warszawa

  steen_hommel_dannebrog_faldt_ned_i_warszawa

  Dannebrog, der faldt ned fra himlen i Tallinn i dag for 797 år siden, blev fejret på Danmarks ambassade i Warszawa med kage fra Polens mest berømte cafe. Ambassadør Steen Hommel skar for, mens en del af ambassadens medarbejdere kiggede på. Foto: Danmarks Ambassade i Warszawa.


  WARSZAWA: Danmarks ambassadør i Polen og hans stab markererede årsdagen for Dannebrogs falden ned fra himlen i Tallinn i 1219.


  Dannebrog lagde sig formentligt tungt, da Danmarks ambassadør i Polen, Steen Hommel og hans stab, i dag markerede årsdagen for det danske nationale flag.

  Faldt ned fra himlen

  Ifølge legenden faldt det danske flag Dannebrog ned fra himlen under et slag den 15. juni 1219 i Tallinn, og det var anledningen for markeringen på ambassaden i dag.

  Berømt cafe

  Den historiske Cafe Bristol i Warszawa, der er berømt for sin enestående kager, havde lavet en særlige udgave i dagens anledning, udformet som Dannebrog. Også Regent Warsaw Hotel leverede kage i dagens anledning.

  Det Røde Flag

  Navnet på det danske flag, Dannebrog, der betyder ‘flag danskernes “eller” det røde flag “, optræder første gang i en dansk tekst i 1378 og i en nederlandsk tekst cirka hundrede år før.

  Vandrehistorie

  Ifølge legenden faldt Dannebrog ned fra himlen i Estland, og det nævnes i en dansk krønike fra begyndelsen af 1520’erne og af en munk i samme årti. Det er baggrunden for verdens ældste flag.