Dansk charmeoffensiv for europæisk agentur

  karen_ellemann_ole_egberg_polen_ambassadoer_minister

  Danmarks ambassadør i den polske hovedstad Ole Egberg Mikkelsen tog mandag imod fungerende sundhedsminister Karen Ellemann. Det er ikke første gang at ambassadøren arbejder for en Ellemann. Ambassadør Mikkelsen har været ministersekretær for tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen ligesom han var diplomat i Prag for Udenrigsministeriet under samme Ellemanns ledelse i tiden omkring kommunismens kollaps. Foto: Marta Orlikowska.


  WARSZAWA: Sundhedsminister Karen Ellemann besøgte mandag den polske hovedstad, for at få Polen til at pege på København som værtsby for det europæiske lægemiddelagentur.


  Danmarks sundhedsminister Karen Ellemann har mandag formiddag været i den polske hovedstad, hvor hun med følge af Danmarks ambassadør Ole Egberg Mikkelsen besøgte den polske sundhedsminister og ledende medlemmer af Sejmens sundhedsudvalg.

  EU lægemiddelagentur til Danmark

  Med sig i taskerne har de to danskere gode argumenter med, hvorfor det europæiske lægemiddelagentur skal placeres i København, når Storbritannien som er værtsland i dag forlader EU.

  Ministeren vil under sin præsentation af København som en mulig kommende værtsby for EMA bl.a. fremhæve den stærke danske tradition for at værne om patientsikkerhed, et betydningsfuldt forskningsmiljø og en stabil og innovativ lægemiddelindustri.

  Gode argumenter

  – I Danmark er vi klar til at påtage os ansvaret som værtsnation for Det Europæiske Lægemiddelagentur for at sikre et stærkt og objektivt agentur, som også fremover vil være i stand til at betjene både patienter og virksomheder, uden at gå på kompromis med sikkerheden. Der er mange lande om buddet, men jeg medbringer flere rigtig gode argumenter, siger Danmarks fungerende sundhedsminister Karen Ellemann blandt andet.

  SE OGSÅ
  Eksternt link: Argumenter for EMA i København

  Ud af London

  EMA, der i dag er placeret i London, har ansvaret for den videnskabelige godkendelse og overvågning af lægemidler, der er udviklet af medicinalfirmaer til brug i EU. Sundheds- og Ældreministeriet vil også i de kommende måneder spille en central rolle i at få EMA til København, og der er aftalt flere møder med de europæiske lande i nær fremtid. Mandag eftermiddag er ministeren i den tyske hovedstad Berlin med samme formål.