Dansk-polsk ungdomsformand til Folkemøde på Bornholm

  Dansk,polsk,ungdomsformand,Folkemøde,maja,giannoccaro,polennu

  Formanden for Dansk-polsk Ungdom, den 25-årige Justyna Krawczyk, får lejlighed til at lufte sine synspunkter overfor Pia Kjærsgaard og 3F’s forbundsformand på Folkemødet på Bornholm i juni. Begge har været ude med riven efter polakker i Danmark i den seneste tid. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Når Pia Kjærsgaard, formanden for 3F og en direktør i Dansk Industri skal debattere polakkerne på Folkemødet på Bornholm, så bliver det først med en opsang fra en ung dansk-polsk formand.


  Når Danmarks politikere og mediefolk samles til det årlige Folkemøde på Bornholm, så bliver de mødt med en opsang fra formanden for Dansk-polsk Ungdom, den 25-årige Justyna Krawczyk. Og det er ikke hver som helst, der er tvangsindlagt til at høre hvad den dansk-polske ungdom har på hjertet.

  Pia Kjærsgaard på en lytter

  Tidligere formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, formanden for 3F, Per Christensen og direktør hos Dansk Industri, Kim Graugaard skal efter den dansk-polske formands oplæg, debattere polakker i Danmark. Emnet er social dumping og velfærdsturisme under overskrifter: Giv bare polakkerne skylden.

  Kun 10 minutter

  – Det er en skam jeg kun har ti minutter, jeg har meget jeg gerne vil sige når jeg nu endelig har muligheden for at tale til både politikere og mediefolk samtidig, siger Justyna Krawczyk til polennu.dk.

  Usande og nedladende

  – Jeg synes netop, at de to grupper af danskere med den seneste hetz står for nogle utrolige usande, nedladende og popularitet-søgende påstande uden sidestykke, fordi det virker som om at vi polakker skal have skylden for alle ulykkerne i Danmark, siger Justyna Krawczyk.

  Den dansk-polske ungdomsformand har flere gange overfor DR, TV2 og mange andre danske medier, udtrykt sin utilfredshed med den nedladende tone, som polakker udsættes for at politikere og af de danske medieredaktører.

  Dansk Industri er vært

  Det er Dansk Industri der har inviteret den unge formand til Bornholm. Mødet finder sted den 14. juni klokken 11.30 i Gårdhaven i Klostergården i Allinge på Bornholm.

  Det bliver næppe kedeligt.