Dansk vindmøllegigant har åbnet fabrik i Polen

  LM_Glasfiber_indvielse_af_vingefabrik_ved_den_polske_by_Szczecin

  Medarbejdere og samarbejdspartnere fejrede i går indvielsen af en ny fabrik med maner. Kl. 15.15 blev snoren til LM Glasfiber Poland klippet over til stor jubel for de omkring tusinde deltagere i festlighederne. Foto: polennu.dk.


  LM Glasfiber, der producerer vindmøllevinger til bl.a. Vestas, har åbnet en ny fabrik i nærheden af Szczecin i Polen.


  LM Glasfiber, der har hovedkvarter i jyske Lunderskov, åbnede i går en ny fabrik til produktion af vinger til vindmøller i Goleniow Industripark ved Szczecin i Polen.

  Den nye fabrik skal producerer vinger til de største vindmøller, som bruges til vindmøller på havet.

  Verdens længste vinger

  Det er verdens største vinger til vindmøller, der nu skal bygges i Polen. Vingerne er op til 61,5 meter lange, hvilket betyder et samlet vingefang på samme størrelse som to fodboldbaner.

  Næsten 300 medarbejdere

  Byggeriet startede i februar sidste år og blev indviet i går. Direktøren for LM Glasfiber Poland, Roland Sundén, sagde ved indvielsen, at virksomheden forventer at ansætte medarbejder nummer 300 indenfor ganske kort tid.

  Planerne om at bygge fabrikken har været undervejs i flere år, mens de jyske ejere har ventet på markedets behov for store møller.

  Økonomisk zone

  LM Glasfibers nye fabrik ligger i en af Polens ’økonomiske zoner. Det er områder, hvor de polske myndigheder prioritere udenlandske investeringer og jobskabelse meget højt. Ordningen betyder blandet andet at virksomheder, som LM Glasfiber, kan opnå f.eks. skattefritagelse i Polen.

  Dårlig start

  På pressemødet i industriparken i går nægtede LM Glasfibers danske repræsentanter, at svare på spørgsmål om økonomi, skatteforhold, forventninger til omsætning og ordretilgang. Til gengæld ville LM Glasfiber gerne fortælle, at vindmøller er godt for miljøet.

  Hemmelighedskræmmeriet omkring virksomheden fik flere polske journalister til at spørge LM Glasfiber, hvorfor de havde indkaldt til pressemøde, når de alligevel ikke vil fortælle pressen noget om virksomheden, som journalisterne ikke vidste i forvejen