Dansk vindprojekt i Polen fejrede åbning med landsbyen

  dansk_vindmølleprojekt

  Hele landsbyen Sanniki var indviteret med til den officielle, men uformelle åbning af vindprojektet, hvor der blev serveret traditionel polsk kielbasa og drikkevarer. Foto: Peter Tærø Nielsen.


  SANNIKI: Hele landsbyen var inviteret med, da et helt igennem dansk vindmølle projekt blev indviet i Polen.


  Mange vindprojekt i Polen har et dansk islæt, for eksempel at møllerne kommer fra Vestas eller en anden dansk producent.

  Men det hører til undtagelserne, at et vindmølleprojekt er 100 procent dansk, som der er tilfældet med projekt, der netop er blevet indviet ved landsbyen Sanniki, 100 kilometer vest for Warszawa.

  – Det projekt er helt i gennem dansk med dansk mølle, danske udviklere og ikke mindst danske ejere, siger Flemming Engelstoft, der er direktør i det danske firma Windspace Aps, som udvikler vindmølleprojekter.

  Landsbyen var med

  Poul Skræm, som er en af de fire danske ejere, fortæller, at de i hele forløbet har lagt vægt på at samarbejde med lokalsamfundet.

  Hele landsbyen Sanniki var derfor inviteret med til den officielle indvielse af vindmøllen.

  God vind fra præsten

  Borgmesteren i kommunen, Gabriel Wieczorek, bød det danske projekt velkommen og udtrykte håb om, at mange flere vindmøller ville blive stillet op ved Sanniki.

  Også den lokale præst, fader Stanislaw, var til stede og ønskede “god vind” ved at stænke vievand på mølletårnet.

  Tre Vestas møller

  Vindmølleparken i Sanniki består af tre Vestas møller af typen V90-2,0MW. Tårnet er 105 meter højt, og rotordiameter er på 90 meter.

  Vindparken producerer, hvad der svarer til cirka 4000 husstandes forbrug.