dansk_ambassadoer_danfoss
Danfoss har været på det polske marked i mange år. Billedet er fra koncernens 25-års jubilæum i Polen, hvor Danmarks ambassadør Ole Egberg Mikkelsen talte. Arkivfoto.

Danmarks ambassadør i Polen, Ole Egberg Mikkelsen under sin tale til Danfoss 25 års jubilæum i Polen. Foto: Udenrigsministeriet.

LÆS  Danfoss flytter mere produktion til Polen

WARSZAWA: Danfoss har som en af de første danske virksomheder fejret 25 års jubilæum i Polen. Danmarks ambassadør deltog i festlighederne.

LÆS  Ørsted og polske PGE sammen om havvindkraft

Den danske Danfoss koncern var en af de første danske virksomheder i Polen efter kommunismens fald. Fornylig blev de første 25 år fejret.

Dansk ambassadør

Jubilæet blev fejret i Polen med medarbejdere og forretningsforbindelser, og med deltagelse af Danmarks nytiltrådte ambassadør i Polen, Ole Egberg Mikkelsen. I sin tale til virksomheden sagde den danske ambassadør.

Energiomstilling

– Jubilæet er naturligvis en milepæl for Danfoss, men det er også vigtigt for de dansk-polske relationer. Det skete bare to år efter kommunismens fald i Gdansk, sagde Mikkelsen blandt andet. Han var selv dengang udstationeret i Prag som juniordiplomat. Han roste virksomheden for at være en stor del af omstillingen af den danske energisektor efter oliekriserne i 1970’erne, hvor effektiv energiudnyttelse fik kolossal betydning.

Ambassadøren sagde endvidere til Danfoss gæsterne:

– I er de reelle ambassadører for Danmark, for de danske værdier og vigtig for de dansk-polske relationer, sagde ambassadør Ole Egberg Mikkelsen, der har været Danmarks mand i Warszawa siden begyndelsen af september.

LÆS TALEN
Udenrigsministeriet: Ole Egberg Mikkelsens tale til Danfoss (engelsk)

Danfoss i Polen beskæftiger cirka 1.300 medarbejdere.

LÆS  Italiensk firma skal bygge gasledning til Polen

LÆS  Minister: Tre Have er ikke et alternativ til EU