Danske film på festival i Polen fra i dag

  maja_giannoccaro_formand_dansk_polsk_film_uffe_pommergaard_nielsen_0

  Formanden for Dansk-polsk Film, Maja Giannoccaro, indleder de danske dage under filmfestivalen. Foto: Uffe Pommegaard Nielsen, polennu.dk.


  GDYNIA: I dag indledes det danske tema på Polens største filmfestival – Gdynia Filmfestival – med den danske film Kapringen af Tobias Lindholm.


  Polens største og vigtigste filmfestival, Gdynia Filmfestival, der begyndte i mandags, sætter fra i dag og frem til fredag fokus på Danmark og danske film.

  I formiddag indledes det danske afsnit med en tale af formanden for Dansk-polsk Film, Maja Giannoccaro, inden den danske film Kapringen (2011) af Tobias Lindholm vises.

  Imponeret

  – Jeg er dybt imponeret over polakkernes måde at lave filmfestival på – det kan mange andre nationer godt tage ved lære af, siger Maja Giannoccaro til polennu.dk.

  1.500 events

  Festivalen kan prale med ikke mindre end 500 filmforevisninger, og 1.500 forskellige slags events der alle er relateret til film.

  Dansk premiere i Polen

  Den danske filmmand Anders Refn kommer til Gdynia torsdag, og viser sin prisbelønnede film fra 1985 – De Flyvende Djævle. Det er første gang filmen vises i Polen. Danske Rumle Hammerich kommer også til Gdynia, for at præsentere sin film: Headhunter (2009).

  SE VIDEO
  gdff.dk: Samtale med filmmanden Anders Refn

  Fredag deltager de sammen med Ole Østergaard og polske kolleger i en paneldebat. Den danske ambassadør i Polen, Steen Hommel besøger festivalen fredag.

  Dansk udstilling

  Dansk-polsk Film har i samarbejde med det Danske Filminstitut lavet en udstilling om danske film, der har fået en central placering på den polske festival. Udstillingen er sponsoreret af Danske Bank i Polen, Dansk-polsk Film, Maja G Foto og polennu.dk – og støttet af Det Danske Kulturinstitut i Warszawa samt den danske ambassade i Polen.

  Arrangørerne af festivalen forventer, at cirka 45.000 personer har deltaget når den 39. udgave af Gdynia Filmfestival slutter lørdag.

  LÆS MERE
  gdff.dk: Dansk hjemmeside om Gdynia Filmfestival 2014