vindmøller_vind_polen_windspace_polennu

Borgmesteren, præsten, investorerne, brugerne og børnene var alle med, da tre danske vindmøller blev taget i brug under festlige forhold – 80 kilometer vest for Warszawa i weekenden. Foto: Pawel Nowak, PNP Law.


SANNIKI: Danske investorer fejrede tre nye vindmøller ved en festlig indvielse lørdag vest for Warszawa i Polen.


En bus fra Thy med henved 50 danske investorer, var i weekenden til indvielsen af tre danske Vestas vindmøller i den lille by Sanniki, cirka 80 kilometer fra Polens hovedstad Warszawa.

Fest og ballade

Danskerne, der har skudt penge i projektet, deltog i løjerne sammen med et par hundrede lokale, der var inviteret på mad fra grill, drikkevarer, musik, dans og hoppeborg til de mindste gæster.

Gode betingelser

– Sanniki ligger godt 100 meter over havet, og det giver de bedste betingelser for stabil vindproduktion, siger Flemming Engelstoft, der er direktør i WindSpace.

Det danske selskab fra Lyngby står bag projektet med de 120 meter høje møller, sammen med danske investorer og de lokale myndigheder i Sanniki.

Ikke første gang

I 2012 indviede WindSpace og de lokale myndigheder en anden vindmøllepark – også med tre danske Vestas-møller. Nu tre år senere har historien så gentaget i samme by, men i et andet område.

LÆS MERE
Eksternt link: WindSpace

God vind fra præsten

Borgmesteren i kommunen, Gabriel Wieczorek, bød igen et dansk vindmølleprojekt velkommen til byen, og håbede at flere projekter vil følge i fremtiden, sagde han blandt andet. Men også langt større autoriteter deltog i indvielsen.

Højere magter

Den lokale præst, fader Stanislaw, som bør have forbindelserne i orden, ønskede og bad for god vind til de nye møller ved den ceremonielle indvielse.