Netto_i_Gorzow

Detailkæden Netto i Polen er ved retten i Gorzow blevet dømt til at betale erstatning til en fyret medarbejder, der var homoseksuel. Foto: Gorzow Kommune.


GORZOW: En polsk bøsse, der var ansat ved den danske detailkæde Netto, er blevet tilkendt erstatning for køns-diskrimination ved en byret i Polen.


En 44-årig polak, der er bøsse, er blevet tilkendt erstatning, efter at være diskrimineret og fyret af sin arbejdsgiver, den danske Netto-kæde i Polen.

Fyret bøsse

Retten i Gorzow Wiekopolski, i det vestlige Polen, har afgjort, at Netto skal betale den tidligere medarbejder erstatning, fordi han er blevet forskelsbehandlet på grund af sin seksuelle orientering.

Erstatning

Den dansk-ejede Netto-kæde skal betale Ireneusz Muzalski 18.000 zloty i erstatning, samt sagens omkostninger.

Muzalski havde været ansat i Netto i Slubice, der ligger tæt ved grænsen mellem Polen og Tyskland.

Løbende chikanerier

Ifølge sagsøgeren, har hans chef gentagne gange udsat den 44-årige bøsse for verbale chikanerier.

– Han har kaldte mig en mandlig tæve og en hore foran kolleger og kunder, siger Muzalski til det polske dagblad Gazeta Wyborcza.

Ansat en svans

– Han spurgte mig også, hvordan det kunne lade sig gøre, at virksomheden havde ansat sådan en svans … og det endte med, at han fyrede mig, siger Muzalski til avisen.

Chefen for Netto i Slubice nægtede at Muzalski var blevet fyret på grund af sin seksuelle orientering.

Ikke enestående

Monika Wieczorek, der er advokat for sagsøgeren, siger at dommen er vigtig.

Den største erstatning

– Erstatningen er en af de højeste, de polske domstole har ydet til ofre for forskelsbehandling på grund af seksuel orientering, siger hun.

En sjælden sag

– Og han er en af de få der har vundet den slags sager. Ofrene søger sjældent retfærdighed ved domstolene, siger Monika Wieczorek , der er kendt for sager om chikane på grund af seksualitet.