Danske patienter søger behandling efter flåtbid i Polen

  brix

  Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti, kræver nu at myndighederne gør noget ved problemet med den manglende behandling efter flåtbid, så danskere ikke skal til udlandet for at blive behandlet. Foto: Youtube.


  AARHUS: Danskere søger behandling i Polen efter flåtbid, fordi der ikke er gode behandlingsmuligheder i Danmark.


  Danske myndigheder har ikke tilfredsstillende behandlingsmuligheder for borrelia infektion, der kan opstå efter flåtbid. Mange danskere har taget sagen i egen hånd, og betaler op mod 100.0000 kroner af egen lomme for at få behandling i Polen, viser et indslag i TV2 Østjylland.

  Fire års lidelser

  For fire år siden fik Helle Mortensen fra Helgenæs på det sydligste Djursland konstateret infektionen borrelia efter et flåtbid.
  Hvad hun ikke vidste dengang, var, at hendes diagnose blev begyndelsen på et langt sygdomsforløb i kampen for at blive rask. Et forløb, hvor hun blev overrasket over det danske sundhedsvæsens behandlingstilbud – eller mangel på samme, skriver TV2 Østjylland.

  Tre ugers dansk kur

  Hendes praktiserende læge konstaterede infektionen og satte hende på en tre ugers antibiotikakur, hvilket var langt fra var nok til at slå infektionen ned.
  Siden har Helle Mortensen været nødsaget til at søge hjælp i udlandet. Hun tog kontakt til en polsk klinik, som fandt ud af, at infektionen havde påvirket hendes nervebaner. Derfor fik hun udskrevet ny medicin, der ifølge hendes eget udsagn har gjort en stor forskel:

  – Det har jeg det ikke ret godt med. Der er jo ikke nogle af os, der vil have piller. Jeg ser ikke andre udveje. Der er ikke andre tilbud, der har hjulpet mig, siger Helle Mortensen til TV2 Østjylland.

  Bedre liv

  I Helgenæs på Djursland har Helle Mortensen i dag fået det langt bedre. For bare får siden kunne hun dårligt nok bevæge sig rundt i sit eget hjælp uden at støtte sig til sine møbler.
  Nu kun hun gå flere kilometer lange tur med sin hund. Hun tror på, at medicinen fra Polen, som har kostet hende i omegnen af 60.000 kroner, har gjort forskellen.
  – Jeg har fået det bedre. Markant bedre, siger Helle Mortensen, som i dag mærker mindre til symptomer som hævede led og nervesmerter.

  Du kan høre hele Helle Mortensens historie ved at trykke på linket til videoen fra TV2 Østjylland.

  SE INDSLAG
  TV2 Østjylland: Betaler selv for medicin i Polen