Dansker anholdt i Warszawa


  WARSZAWA: 210 personer blev fredag anholdt i den polske hovedstad. Halvdelen af dem er udlændinge, og der er en dansker i blandt.


  Uafhængighedsdagen i Polen, som er polsk helligdag og fridag, gav ekstraarbejde til politiet, da fredelige demonstrationer udviklede sig til voldsscener. 29 er blevet indlagt som følge af optøjerne, og 40 politibetjente er kommet til skade.

  En dansker

  210 er anholdt, og 92 af dem er anarkister/autonome fra Tyskland, Spanien, Ungarn og Danmark, skriver det polske nyhedsbureau PAP i dag.

  En tv-vogn fra det polske TVN blev sat i brand af demonstranter, og en bil fra polsk radio blev angrebet med sten af eksterme højreradikale nationalister. 14 politibiler blev ødelagt.

  Indgreb

  Den polske præsident Bronislaw Komorowski tog allerede sent i går aftes initiativ til, at finde veje til at stramme lovgivningen, og give politiet og myndigheder yderligere beføjelser, til at kunne afvise arrangementer. Præsidenten takkede samtidig politiet, og de polakker som holdt sig en munter fridag uden vold.

  Møde i dag.

  Polens statsminister Donald Tusk har i dag lovet at slå hårdt ned på de voldelige demonstranter med deres “hensynsløse” vold.

  Klokken 12 lørdag mødes Donald Tusk med justitsminister Krzysztof Kwiatkowski, indenrigs- og administrationsminister Jerzy Miller, borgmesteren i Warszawa Hanna Gronkiewicz-Waltz og politiet, for at evaluere på fredagens vold.

  polennu.dk vil søge at indhente flere informationer i løbet af dagen, ligesom vi vil undersøge danskerens rolle i sagen.