De fleste polakker spiser usundt

  hamburger

  68 procent af de adspurgte kan godt lide salte retter, og 60 procent mener, at en middag uden kød ikke er værd at spise. Foto: Andrea Muka


  WARSZAWA: Polakker har det svært ved at holde sig til sund kost, hvilket fører til flere og flere livsstils-sygdomme.


  Meningsmålinginstituttet TNS OBOP har undersøgt polske spisevaner.

  Kun 18 procent af de adspurgte i alderen 60 og derover spiser sund kost. Undersøgelsen viser også, at 68 procent af de adspurgte kan godt lide salte retter, og 60 procent mener, at en middag uden kød ikke er værd at spise.

  33 procent af polakkerne indrømme, at de ikke tager sig af deres helbred, 82 procent af polakkerne har ikke været på slankekur indenfor det seneste år.

  Polakkers daglige menu

  83 procent af polakkerne siger, at de spiser grøntsager og frugt mindst en gang om ugen. Kun 37 procent spiser dem hver dag.

  75 procent af de adspurgte indtager mælkeprodukter og fedtfattig mælk en gang om ugen, 24 procent gør det dagligt.

  Ikke så glade af fisk

  Næsten ingen polakker vil spise fisk hver dag. 46 procent siger, at de spiser fisk mindst en gang om ugen, 31 procent et par gange om måneden. Ifølge ernæringseksperter, bør man spise fisk 2 – 3 gange om ugen.

  Alkohol og sen middag

  De fleste af de adspurgte (61 procent) er af den opfattelse, at alkohol efter en lang dag er godt at slappe af på. 58 procent siger, at de elsker at spise sent om aftenen, selv om de godt ved, at det overbelaster fordøjelses-systemet og skaber øget risiko for hjerte-kar-sygdomme.