4_juni_2019_gdansk_borgmester

GDANSK: Polens største byer vil samle en opposition mod regeringen frem til parlamentsvalget. Borgmestrene frygter at centralregeringen vil lovgive sig til magten over de store byer.

(Visited 1 times, 1 visits today)


Borgmestrene fra de 12 største byer i Polen deltager i fejringen af Polens 30 års dag, for de første frie valg og kommunismens kollaps i Polen. Den polske forening af storbyer holdt også møde, hvor de ærede deres formand fra 2007 – 2005, den myrdede Gdansk borgmester Pawel Adamowicz. Borgmestrene besluttede, at foreningen fremover skulle tage navn efter Pawel Adamowicz. Han var en forkæmper for demokrati, frihed og integration.

Mod regeringspartiet

Borgmestrene fra de store byer vil samle en opposition mod regeringspartiet Lov og Retfærdighed, da byerne er overbeviste om, at et nyt mandat til regeringspartiet ved parlamentsvalget i oktober, vil føre til omfattende indskrænkninger i byernes egen ret til at styre byerne.
Regeringspartiet har ikke fodfæste i nogen af de store polske byer, og PiS-regeringen har på en lang række områder, lavet lovgivning der indskrænker byernes egne beføjelser. På det lavpraktiske plan, har regeringen f.eks. krævet navne på store boulevarder og veje i de store byer, ændret til Lech Kaczynski, afdød præsident og bror til regeringspartiet partiformand og magthaver, Jaroslaw Kaczynski.
Stik mod de lokales ønsker.

De tolv byer

De tolv store byer der er med i alliancen mod regeringen, er Bialystok, Bydgoszcz, Gdansk, Katowice, Krakow, Lublin, Lódź, Poznan, Rzeszów, Szczecin, Warszawa og Wroclaw.

(Visited 1 times, 1 visits today)