Demokratileder kræves afsat af bestyrelse efter løgn

  kod_leder

  Formanden for demokratibevægelsen KOD har ikke længere opbakningen fra sine egne, efter at han har løjet om pengeoverførsler fra de indsamlede midler. Foto: KOD.


  WARSZAWA: Formanden for demokratibevægelsen KOD kræves nu afsat af sin egen bestyrelse efter han har overført penge til sin kones firma.


  Et af de største ikoner for det demokratiske opgør mod Polens nye regering, lederen af demokratibevægelsen KOD, Mateusz Kijowski er faldet i unåde hos sine egne. Bestyrelsen for KOD har nu bedt ham om at trække sig, da de ikke længere har tillid til ham.

  Løgn om penge

  Det sker efter at han er kommet med en løgn om hvad de KOD indsamlede midler bruges til. Det er nemlig blevet afsløret at formanden har overført penge til sin kones firma som dækning for it-udgifter. Et samlet beløb på 91.000 zloty. Tidligere havde KOD-formanden ellers fortalt, at alt hans arbejde var ulønnet og for Polens fremtid.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Demokratileder taget i løgn om penge

  Efter et møde tirsdag, hvor formanden fik mulighed for at forklare sig, har KOD bestyrelsen valgt at udtrykke mistillid til ham og krævet hans afgang. Der er generalforsamling i KOD om to måneder, hvor det ventes at en ny formand bliver valg.