donald_tusk_11_nov_2018_warszawa
WARSZAWA: Donald Tusk har overhalet præsident Andrzej Duda som den mest populære politiker. En ny måling, viser også de skarpe modsætninger i landet.
LÆS  Polen bruger krise til at undertrykke borgere


Donald Tusk har igen overhalet Polens præsident Andrzej Duda, som den mest populære politiker i Polen. Men der er meget tæt løb, viser den seneste undersøgelse. Den viser også, hvor delt Polen er. I samme undersøgelse, blev polakkerne også spurgt om hvem, de IKKE har tillid til. Tallene i parentes angiver modstanden. Den polske hitliste over politikernes popularitet.

Stor opbakning og mistillid

Donald Tusk, tidligere statsminister og nuværende EU-præsident – 47,7 (43,8) procent
Andrzej Duda, Polens præsident – 45,8 (45,3) procent
Mateusz Morawiecki, Polens statsminister – 42 (47,2) procent
Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, formand for Det Polske Bondeparti (PSL) – 41,6 (29,1) procent
Robert Biedron, LGBT-forkæmper og afgående borgmester i Slupsk – 40,5 (31,7) procent

Først på sjette pladsen kommer ejeren af regeringspartiet PiS Jarosław Kaczyński efterfulgt af tidligere PiS statsminister Beata Szydlo og nuværende justitsminister Zbigniew Ziobro.

Oppositionsledere i bund

Rangorden viser også, hvor lidt tillid der er til oppositionspartierne i Polen. For først efter regeringspartiets kendte skikkelser, følger formanden for oppositionspartiet Moderne Polen, Catherine Lubnauer, imellem kommer så PiS minister Jaroslaw Gowin, og til sidst formanden for det største oppositionsparti Borgernes Platform (PO) Grzegorz Schetyna og partiformand Paul Kukiz. PO og Moderne Polen blev de største oppositionspartier ved seneste parlamentsvalg.

Undersøgelsen blev gennemført den 13. november. Kilde IBRiS/onet.pl.

LÆS  Hver anden polak vil ikke have Kaczynski i regeringen
LÆS  Donald Tusk: Politik er ikke som fodbold