Donald Tusk og hans parti er stadig i front

  Donald_Tusk_med_pressen_polennu

  Donald Tusk og hans parti, Borgernes Platform (PO) er stadig Polen største parti, viser en ny meningsmåling. Men springet til rivalerne fra Lov og Retfærdighedspartiet har tidligere været dobbelt så stort. Foto: gov.pl.


  WARSZAWA: Regeringspartiet Borgernes Platform ville få 34 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Det er kun 7 procent mere end Kaczynskis Lov og Retfærdighedsparti.


  Hvis der var valg i dag ville statsminister Donald Tusk og hans parti få opbakning fra 34,1 procent af polakkerne. Det er et forspring på syv procent ned til nærmeste rival, Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) med den tidligere statsminister Jaroslaw Kaczynski i front, der opnåede 27,7 procent af stemmerne.

  Ved målinger foretaget før jul, var forspringet mellem de to partier dobbelt så stort.

  Udbryder kommer ind

  Tallene kommer fra en meningsmåling, som Homo Homini Instituttet har gennemført for polsk radio. Målingen viser også, at udbryderne fra PiS-partiet, Polen kommer Først, kommer ind i Sejmen med 6,7 procent.

  Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) vil få 15,3 procent af stemmerne, koalitionspartneren Polske Bondeparti (PSL) ville få 7,4 procent, hvis der var valg i Polen i dag.

  Polakkerne skal til valg i efteråret.