Donald Tusk underkender russisk rapport om flystyrt

  Den polske statsminister Donald Tusk kalder russernes udkast til rapporten for ulykken den 10. april i Smolensk, for ’uacceptabel’. Arkivfoto.


  BRUXELLES: Den russiske rapport om flystyrtet i Smolensk, der er et udkast til den endelige rapport, er ikke tilfredsstillende, siger Polens statsminister Donald Tusk.


  Polens statsminister Donald Tusk og de polske efterforskere, har underkendt det russiske udkast til den endelige rapport om flyulykken i Smolensk, hvor præsident Lech Kaczynski og 95 andre højtstående polakker omkom.

  Ikke samme resultater

  Ifølge den officielle polske kommentar til udkastet, kommer de polske og de russiske efterforskere ikke frem til de samme resultater, blev det meddelt i går.

  Donald Tusk, der er til EU-topmøde i Bruxelles, sagde direkte, at det russiske udkast til redegørelsen er ’uacceptabelt’. Donald Tusk understregede samtidig, at rapporten ikke var af en sådan karakter, at der skulle udarbejdes en ny alternativ rapport.

  Sendt torsdag

  Donald Tusk kom med sine udtalelser, efter at Polen sendte 150 officielle siders kommentar til den russiske rapport, til Moskva torsdag med diplomatpost. De polske efterforskere modtog udkastet til rapporten den 20. oktober.

  Det er endnu uvist, hvornår den endelig rapport foreligger. Nu er det op til de russiske efterforskere, at se nærmere på de polske indsigelser, og herefter skal de atter, ifølge konventionerne, sendes til høring ved de polske efterforskere.