Valuta:100 PLN koster 176,10 DKK
Tirsdag 21 januar 2020

Duda vil tale om gasledning mellem Danmark og Polen

Præsident Andrzej Duda blev valgt i maj sidste år, og vil tale om gasforbindelse mellem Danmark og Polen på sit møde i dag med statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Przemek Golynski, polennu.dk.
EnergiWARSZAWA: Polens præsident Andrzej Duda vil tale med statsminister Lars Løkke Rasmussen om en gasledning mellem Polen og Danmark i dag.
Af: Jens Mørch
9. juni 2016 - 6:13

Polens præsident, der onsdag kom til København, vil tale med den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen om en ny gasledning mellem Polen og Danmark – det skriver Polsk Radio.

LÆS OGSÅ
polennu.dk: Polens præsident kommer til Danmark i dag

Norge - Polen

Ifølge Polsk Radio bliver gasforbindelsen mellem Norge og Polen via Danmark, et af de centrale punkter på dagsordenen, når Polens præsident Duda møder Lars Løkke i Statsministeriet torsdag. Præsident Duda har netop været på officielt besøg i Norge.

Ønske fra april

I april var Lars Løkke på officielt besøg i Polen, hvor han mødtes med sin polske kollega Beata Szydlo. På mødet blev den danske statsminister mødt med det polske ønske om en gasledning, om end det ikke oprindeligt var på dagsordenen.

Åben for dialog

I april sagde Lars Løkke at Danmark i udgangspunktet er åben over for en dialog om Baltic Pipe, som polakkerne har døbt initiativet, men at forholdene forinden skulle undersøges til bunds. Nu tager Polens præsident så spørgsmålet op igen i dag.

Penge og sikkerhed

- Projektet er et eksempel på et strategisk samarbejde mellem Polen og Danmark, siger Krzysztof Szczerski, der er minister for præsidenten og daglig leder af præsidentpaladset.

- Vi håber, at præsidentens besøg i Danmark vil vise, at gasforbindelsen ikke bare er en forretning, men også et instrument til at skabe stabilitet i Centraleuropa, siger Krzysztof Szczerski til Polsk Radio.

Russisk afhængighed

Etableringen af en gasledning vil være muligheden for, at Polen kan afslutte sin afhængighed af russisk gas, når aftalen med russiske Gazprom udløber i 2022.

Polen har meddelt, at man ikke ønsker en ny langtidskontrakt med Rusland.


LÆS OGSÅ
polennu.dk: Polens præsident kommer til Danmark i dag

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 22. januar 2020
04:00-06:00

Let regn

Let regn
3 °C

I dag, 22. januar 2020
03:00-06:00

Skyet

Skyet
6 °C

I dag, 22. januar 2020
00:00-06:00

Opholdsvejr

Opholdsvejr
-1 °C

I dag, 22. januar 2020
00:00-06:00

Skyet

Skyet
2 °C

I dag, 22. januar 2020
00:00-06:00

Skyfrit

Skyfrit
0 °C