Dygtig chauffør redder Polens præsident i ulykke

  duda_ulykke_opole_5_mar_2016

  Præsident Andrzej Dudas bil havnede i grøften efter punktering, selv om biler er supersikret og netop skulle tage højde for alle slags uheld. Nu undersøger flere myndigheder hvad der var årsagen. Der foreligger ingen oplysninger om hvor hurtigt præsidentens bil kørte, da ulykken indtraf. Foto: YouTube.


  OPOLE: Polens præsidentlimousine punkterede i høj fart, og kun en dygtig chauffør sikrede at præsident Andrzej Duda slap uskadt.


  Polens præsident punkterede i sin super-sikrede limousine i høj fart på motorvej A4 i det sydlige Polen, og kun en dygtig chauffør reddede situationen.

  SE ULYKKE
  dr.dk/Facebook: TV-optagelse af ulykke

  Politiet og anklagemyndighederne er nu gået i gang med at undersøge, hvad der skete da præsident Andrzej Dudas bil punkterede i høj fart på motorvej A4 i nærheden af Opole. Bilen kom i farefuldt slinger i høj fart. Kun en dygtig chauffør hindrede en katastrofe, og han fik bragt bilen sikkert til standsning i en grøft. Ulykke har ifølge flere polske medier, vakt mindelser om 10. april 2010, hvor præsident Lech Kaczynski omkom ved en flyulykke i Smolensk.

  Sikret præsidentbil?

  Men det har med rette vakt stor underen, at præsidentens supersikrede limousine til mere end 2 millioner zloty, kan komme i den farefulde situation. Bilen er panseret, skudsikker og har specialdæk og en hjulkonstruktion der gør, at bilen kan køre videre trods projektiler eller andre påvirkninger i dækkene.

  En tidligere polsk sikkerhedschef sagde i TVN:

  – Hvorfor var sikkerhedsfolkene i en offroader og præsidenten i en personbil?

  Undersøgelser i gang

  Lidia Sieradzka, der er talskvinde for anklagemyndigheden i den sydlige by Opole, siger til det polske nyhedsbureau PAP:

  – Vi har sikret alle beviser, for vi har brug for at fastslå hvad der er sket, før nogen kan stilles til ansvar, siger Sieradzka.

  Ros til chauffør

  Andrzej Duda sagde efter ulykken, at det ikke måtte ske, og at det derfor skulle undersøges til bunds. Han roste sin chauffør i store vendinger. Politiet og anklagemyndigheden i Opole laver en efterforskning, ligesom regerings sikkedskontor (BOR) laver sin egen undersøgelse. BOR vil ligeledes gennemgå samtlige biler til topfolk, der har særlig beskyttelse.

  Der er ingen oplysninger om hvor hurtigt præsidentens bil kørte, da punkteringen indtraf. Duda var på vej til et skisport sted.