Efterretningschef: Tidligere regering overvågede journalister

  chef_for_efterretningstjenesterne_siger_at_tidligere_regering_overvaagede_journalister_i_polen

  Chef for Polens efterretningstjenester Mariusz Kaminski oplyste onsdag Polens parlament om den ulovlige overvågning af journalister og andre borgere. Foto: Krzysztof Bialoskorski, KPRM.


  WARSZAWA: Chefen for Polens efterretningstjenester har oplyst, at den tidligere regering overvågede journalister.


  Under onsdagens gennemgang i parlamentet af Polens tidligere regering, oplyste chefen for efterretningstjenesterne Mariusz Kaminski, at der under den foregående regering er foregået ulovlig overvågning af journalister og andre polakker på baggrund af deres politiske holdninger.

  38 navne offentliggjort

  Kaminski oplyste samtidig navnene på 38 af de overvågede journalister fra både højre og venstre side på det politiske spektrum, der ifølge efterretningschefen har været udsat for overvågning i årene 2007-2015, hvor partierne Borgerne Platform (PO) og Det Polske Bondeparti (PSL) dannede regering i Polen.

  Borgere overvåget efter demonstrationer

  Kaminski oplyste samtidig, at også andre borgere er blevet overvåget efter at have deltaget i lovlige demonstrationer eller forsamlinger arrangeret af den daværende opposition.

  19 sager er blevet sendt videre til anklagemyndigheden, fordi der er mistanke om lovovertrædelser fra efterretningstjenestens side, oplyste Kaminski i parlamentet.