Eksperter: Underjordisk nazi-tog findes ikke

  Ingen_spor_af_nazi_tog_i_det_sydlige_Polen_2

  Medarbejdere fra Krakows Mineakademi (AGH) har undersøgt området, hvor det glemte nazi-tog efter sigende skulle befinde sig, men har ikke fundet spor af et underjordisk tog. Foto: Zloty Pociag, Facebook.


  WALBRZYCH: Eksperter fra Krakows Mineakademi afviser i ny rapport, at der kan findes et glemt nazi-tog i underjordisk tunnel i det syd-vestlige Polen.


  Eksperter fra Krakows Mineakademi (AGH) fremlagde tirsdag en rapport af deres efterforskning af sporene omkring det nazi-tog, som skattejægere i august måned påstod at have fundet i en underjordisk tunnel nær slottet Ksiaz i det syd-vestlige Polen.

  Ingen spor af tog

  – Ifølge vores analyser kan der godt være en tunnel, men der findes ikke noget tog i dette område, sagde professor Janusz Madej fra Afdelingen for Geologi, Geofysik og Miljøbeskyttelse til en tætpakket forsamling af journalister.

  Rapporten fra Krakows Mineakademi bygger på magnetiske og gravimetriske metoder, og viser ifølge Janusz Madej kun mindre tegn på unormale forhold under jorden, og resultaterne giver ikke mulighed for, at der findes et tog derinde.

  Skattejægere tror stadig på tog

  De to skattejægere polakken Piotr Koper og tyskeren Andreas Richter fremlagde på tirsdagens pressemøde deres egen rapport, som de har udarbejdet i november måned samtidig med rapporten fra Krakows Mineakademi.

  – Vi har fundet en tunnel, man kan tydeligt se indgangen til tunnellen, sagde Koper på pressemødet, hvor han ligesom tidligere forklarede, at de to skattejægere bygger deres fund på analyser med en jordradar.

  Område sikret

  Polsk militær undersøgte i september området, hvor toget skulle befinde sig, for giftige stoffer, men fandt ingen tegn på udslip af giftstoffer.

  Walbrzych kommune har nedsat en arbejdsgruppe, der bestilte de to rapporter fra skattejægerne og Krakows Mineakademi, og kommunen vil nu beslutte om, hvad de videre skridt i sagen bliver.

  Legende om guld-tog

  Der har længe eksisteret en legende om et glemt nazi-tog lastet med stjålent guld fra Anden Verdenskrig, der skulle befinde sig i området omkring slottet Ksiaz.

  Hemmeligt tunnelsystem

  Slottet Ksiaz blev under krigen bygget om, og var planlagt til at skulle fungere som hovedkvarter for Hitler. Der blev samtidig sprængt tunneller i bjerget under slottet, så hærenheder kunne transporteres ind og ud af slottet, selvom det var under belejring.

  Det top-hemmelige arbejde blev udført af en håndfuld SS-officerer og fanger fra koncentrationslejren Grossrosen, der blev skudt undervejs. Det er derfor uvist, om hele tunnelsystemet er kendt i dag.