En million er gået under jorden

  Wieliczka_saltminen_ved_Krakow_i_Polen_polennu

  Wieliczka saltminen ved Krakow har rundet en million gæster i år, og halvdelen af dem er udenlandske turister. Arkivfoto.


  KRAKOW: Saltminen i Wieliczka har budt gæst nummer en million velkommen under jorden i den populære attraktion i nærheden af Krakow.


  Den polsk-fødte Agnieszka Santos fra England fik sig en ekstra oplevelse, da hun besøgte den historiske saltmine Wieliczka som gæst nummer en million i år.

  Rød løber

  Den røde løber var rullet ud, og Santos fik en særlig rundvisning i minen og blev begavet med en tønde salg. Hun var sammen med sin familie, et par dage på besøg hos familien i det sydlige Polen.

  Flest fra UK og Tyskland

  Udlændinge tegner sig for omkring halvdelen af de besøgende til den imponerende Wieliczka saltmine. Det er gæster fra Storbritannien og Tyskland der mest besøger minen, efterfulgt i rækkefølge af italienere, spaniere og franskmænd.

  Vandring under jorden

  Wieliczka saltminen blev grundlagt i midten af det 13. århundrede, og er udstyret med en 3,5 kilometer lang underjordisk turistrute, mytiske og historiske figurer i salt, en underjordisk sø, et wellness center og meget andet spændende. Læs mere om minen i POLENNU.DK KOM FORBI.

  LÆS MERE
  polennu.dk: Wieliczka minen byder på store oplevelser under jorden

  I 1978 blev Wieliczka minen optaget på UNESCO listen over verdens kulturarv.