ÅRHUS: Dansk arbejdskraft på vej til Polen. 120 dansk-polske kontakter var resultatet, da delegation fra Lodz besøgte Århus.

Aarhus tekniske Skole og og en tilsvarende uddannelsesinstitution i Lodz i Polen er på vej til at indgå en aftale om at udveksle elever og lærere.

Aftalen er et af de første konkrete resultater af samarbejdet mellem de to byer, som blev indledt, da de to kommuner i september i år indgik en aftale om “Transfer of Labour”.

Byggeboom i Lodz

I Lodz er masser af byggeprojekter undervejs, og kommunen forventer, at der kan blive mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Repræsentanter fra Lodz var mandag og tirdag til messe i Turbinehallen i Århus, hvor de præsenterede nogle af de projekter, som er undervejs, for danske byggefirmaer.

120 møder på to dage

Udviklingskonsulent Hanne Marklund fra Jobcenter Århus fortæller, at der i løbet af de to dage blev gennemført 120 møder mellem danske og polske virksomheder.

– Parterne arbejder nu videre med de kontakter, der er skabt, siger Hanne Marklund.

Samarbejder med tyske skole

Aftalen lægger også op til samarbejde på uddannelsesområdet.

Direktør Elzbieta Kuskowska fra Zespol Szkol Ponadgimnazjalnych Nr. 15 i Lodz ser frem til samarbejdet med Aarhus tekniske Skole.

Hun fortæller, at skolen har et lignende samarbejde med tyske skoler i Magdeburg og Jena.