Et minut med hornet i bund for polsk chauffør

  chauffoer_myrdet_berlin_begravet

  Kisten med liget af Lukasz Urban ved begravelsen fredag. Lukasz mor sender en sidste hilsen til sin søn. Foto: ILP.


  SZCZECIN: Fredag blev chauffør Lukasz Urban begravet i sin hjemby under stor opmærksomhed og med hilsner fra kolleger landet over.


  Den 37-årige polske chauffør Lukasz Urban, der blev myrdet af en gal mand i Berlin før jul, blev fredag middag begravet i sin hjemby.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Myrdet polsk chauffør begraves fredag

  Præsident var med

  Polens præsident Andrzej Duda var blandt de mange gæster ved begravelsen, hvor han talte med den afdødes mor, kone, søn og fætter. Men også på de polske landeveje blev Lukasz Urban mindet.

  Hornet i bund

  Præcis klokken 12.00 satte lastvognschauffører flere steder i Polen hornet i bund i et minut, til minde om den myrdede chauffør og for at vise solidaritet med de efterladte.
  En britisk chauffør havde igangsat en indsamling til støtte for de efterladte, som har fået enorm opbakning.

  Næsten en million zloty

  – Jeg troede jeg kunne samle et par tusinde pund, siger initiativtageren Duncan til TVN 24. Der var fredag indsamlet ikke mindre end 900.000 polske zloty. De polske myndigheder forsøger nu at finde en løsning, så familien slipper for at betale skat. Det vurderes, at fordi der er tale om mange små bidrag, kan man se bort fra skatten. Mere end 10.500 mennesker, hovedsageligt fra England, Tyskland og Polen, har givet penge til de efterladte. Også Polens statsminister har lovet erstatning til familien, som alene var afhængig af Lukasz indkomst som chauffør.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Myrdet polske chauffør en helt i Berlin

  Gerningsmand skudt

  Urban blev myrdet af en tunesisk gerningsmand, da han forsøgte at hindre ham adgang til lastbilen, som siden dræbte yderligere 11 andre på et julemarked i Berlin. Gerningsmanden blev skudt af politiet i Milano.