EU giver flere penge til polske vindenergi-projekter

  Vindmøller_i_Polen_polennu

  EU har indledt retslige skridt mod Polen, fordi landet ikke har vedtaget en lov om, at mindst 15 procent af energien, skal komme fra alternative energikilder. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  BRUXELLES: EU’s nationale fond for miljøbeskyttelse og vandforvaltning har afsat 400 millioner zloty til vindenergiprojekter i Polen.


  EU har afsat 400 millioner zloty til nye vindmølleprojekter i Polen.

  – Energi netselskaber og vindmølleparker, der etablere forbindelser til den polske nationale net, kan søge om støtte, siger Witold Retke, der er leder af EU-programmet til grønne investeringer til dagbladet Puls Biznesu.

  200.000 zloty pr MW

  Det ventes, at virksomheder, der kan modtage de nye EU-tilskud, kan få 200.000 zloty for hver MW, der leveres til det fælles nationale el-net.

  Der er hverken minimum eller maksimum grænser for hvor mange subsidier, der kan ydes støtte til.

  Polen mangler lov

  Meddelelsen kommer, efter at Europa-Kommissionen indledt retslige skridt mod Polen, fordi den polske regering har undladt at vedtage en ny lov om vedvarende energi, som er aftalt i EU.

  Ifølge EU-reglerne skal 15 procent af Polens energi komme fra vedvarende energikilder. Polen skulle have vedtaget en lov på området inden nytår, for at undgå en retssag.