EU_komissær_Johannes_Hahn_baltic_development_forum_summit_2011_gdansk_polennu

EU-kommissær for regional udvikling, hollænderen Johannes Hahn, var til baltisk topmøde i Gdansk, hvor han blev modtaget af Danmarks tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen. Foto: Johan Braad-Petersen, polennu.dk.


GDANSK: EU-kommissær for regional udvikling, hollænderen Johannes Hahn sagde på baltisk topmøde, at EU er parat til at støtte initiativer i Østersøregionen.


EU’s hollandske kommissær Johannes Hahn sagde på den 2. EU konference for udviklingen i Østersøområdet i Gdansk, at EU vil støtte projekter og samarbejder på tværs i den baltiske region, som omfatter i alt otte lande. EU til skønner i samme forbindelse også samarbejdet med Rusland, som EU anser for en vigtig medspiller i det baltiske område.

Fire indsatsområder

I en rapport om samarbejdet omkring Østersøen, som Europakommissionen har støttet, anbefales der samarbejde mellem de otte lande indenfor især: miljø, økonomisk vækst, infrastruktur og sikkerhed.

Mentalitetsændring

-Selv om vi giver penge til mange gode projekter i regionen, så kræver samarbejdet også mentalitetsændringer, for at opnå succes, sagde EU-kommissæren ved konference, der var arrangeret i Gdansk af Baltic Development Forum. Og han fortsatte:

Konkret handling

-Det er også vigtigt, at samarbejdet bliver fulgt op målbare og konkret handlinger, fulgt op af konkrete tidsfrister, sagde Johannes Hahn i Gdansk.

Tidligere dansk udenrigsminister

Den hollandske kommissær var gæst hos Uffe Ellemann-Jensen, der i egenskab af formand for Baltic Development Forum, var vært for flere prominente gæster i Gdansk.

Rundt om Østersøen

– Med dette 13. baltiske topmøde i Gdansk, for første gang i Polen, har organisationen været hele vejen rundt om Østersøen, sagde Uffe Ellemann-Jensen ved åbningen af konferencen.

700 politikere, erhvervs- og organisationsfolk deltog i en lang række events og konferencer i Gdansk på initiativ af Uffe Ellemann-Jensen og hans stab.

SE FILM
polennu.dk: Film om samarbejde ved Østersøen (engelsk)

LÆS MERE
polennu.dk: Gdansk gør klar til baltisk topmøde