Valuta:100 PLN koster 174,70 DKK
Mandag 9 december 2019

EU-parlamentet fordømmer nyt polsk lovforslag

Det var et overvældende flertal i Europa-Parlamentet, der opfordrede Polen til at droppe en lovforslag om at kriminalisere seksualundervisning. Privatfoto.
UddannelseBRUXELLES: Europa-Parlamentet har med stort flertal, fordømt et polsk lovforslag, der gør det kriminelt at give seksual-undervisning til børn og unge i skolerne, gymnasier og andre fora for unge under 18 år.
Af: Jens Mørch
15. november 2019 - 14:07

En ny lov, der afventer tredje og sidste behandling i det polske parlaments underhus, kritiseres nu i skarpe vendinger af et flertal i Europa-Parlamentet. Det nye lovforslag betyder, at det fra september næste år bliver forbudt for lærer og pædagoger, at undervise unge på skoler og i gymnasier om seksuelle forhold. Straframmen er mellem 3 og 5 års fængsel.

LÆS MERE
polennu.dk: Ny lov giver fængselsstraf for seksualundervisning

Europa-Parlamentet opfordrer det polske parlament til at afvise forslaget, da utilstrækkelig seksualundervisning kan bringe de unge menneskers i fare. Tværtimod opfordrer flertallet i det europæiske parlament, at Polen bruger flere ressourcer til seksualundervisning til civilsamfundet.

Markant flertal

I teksten, der blev vedtaget med 471 stemmer for, 128 imod og 57 hverken for eller imod, kritiserer parlamentsmedlemmerne et lovudkast, der vil gøre seksualundervisning til mindreårige til en forbrydelse i Polen. Det er i forslaget til ændring af den polske pædofililov, at lærere trues med op til tre års fængsel, og der er fremsat forslag til at forøge denne straf til fem år.

Europa-Parlamentet fordømmer Polens bevægelse i retning mod at misinformere unge og stigmatisere og forbyde seksualundervisning. MEPerne opfordrer det polske parlament til ikke at vedtage lovforslaget, der kommer i kølvandet på nylige forsøg på at begrænse seksuelle og reproduktive rettigheder i Polen − herunder retten til abort, skriver Europa-Parlamentet.

Polske protester

Den polske oppositions og deres grupper stemte for resolutionen, mens medlemmer af regeringspartiet (PiS), stemte imod.

- Det er et angreb på de polske værdier, siger Beata Kempa, der er medlem af Europa-Parlamentet for PiS i et interview med Radio Mary.

LÆS UDTALELSE
Europa-Parlamentet: Resolution om ny polsk lov

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 9. december 2019
05:00-06:00

Delvis skyet

Delvis skyet
5 °C

I dag, 9. december 2019
05:00-06:00

Delvis skyet

Delvis skyet
6 °C

I dag, 9. december 2019
04:00-06:00

Let regn

Let regn
4 °C

I dag, 9. december 2019
04:00-06:00

Skyet

Skyet
7 °C

I dag, 9. december 2019
04:00-06:00

Regn

Regn
8 °C