Jerzy_Buzek_vil_have_EU_landene_til_at_tage_flygtninge_fra_Libyen_og_Tunesien_Polen_polennu

EU formand Jerzy Buzek sammen med præsident Mustafa Abdul Jalil i Libyen og Tunesien. Foto: gov.pl.


WARSZAWA: EU skal tage imod flygtninge fra Libyen og Tunesien, siger formanden for Europaparlamentet, polakken Jerzy Buzek.


Formand for Europa-Parlamentet, Jerzy Buzek siger, at han vil opfordre EU-landene til at tage imod de flygtninge der er strandet i Shusha og Al-Hayat lejrene i Libyen ved grænsen til Tunesien.

Besøg i lejrene

EU-formanden var i weekenden på besøg i lejrene, som er blevet oprettet af organisationen under FN Højkommissær for Flygtninge, UNHCR, der blev oprettet i Libyen for syv måneder siden.

– Det er vigtigst, at disse mennesker flyttes til et nyt sted permanent, sagde Jerzy Buzek, der også er tidligere statsminister i Polen.

250.000 i lejrene

De seneste syv måneder har cirka 250.000 flygtninge fundet vej gennem lejrene, men 3.500 er strandet, især folk fra Afrika – syd for Sahara.

Anspændt atmosfære

Atmosfæren i lejrene betegnes som “anspændt”, og der er frygt for et oprør, over de forhold som menneskerne der bliver budt, mener EU-formanden.

Norge har indvilget i at tage i omkring 400 flygtninge og USA vil tage imod 2.500. Nu mener Jerzy Buzek at EU må tage sin del.