Komorowski,_topmøde,Warszawa

Præsident Bronislaw Komorowski har budt 19 statsoverhoveder velkommen på Kongeslottet i Warszawa til det 17. Central- og østeuropæiske topmøde.


WARSZAWA: Præsident Bronislaw Komorowski har budt 19 statsoverhoveder velkommen på Kongeslottet i Warszawa til det 17. Central- og østeuropæiske topmøde.


Fredag formiddag ankom 20 statsledere fra Central- og Østeuropa til Warszawa, mens den amerikanske præsident Barack Obama kom til den polske hovedstad i går aftes.

USA’s præsident ankomst

Kort efter Barack Obamas ankomst lagde han blomster ved Den Ukendte Soldats grav, og herefter gik turen videre til præsidentpaladset, hvor han mødtes med Polens præsident Bronislaw Komorowski, og præsidenterne fra de øvrige centraleuropæiske lande.

I dag har Barack Obama bilaterale drøftelser med Polens præsident, og møder med den polske statsminister Donald Tusk, og repræsentanter for de største politiske partier.

Smolensk katastrofen

Kl.16.00 i eftermiddag vil den amerikanske præsident lægge blomster ved Katyn mindetavle, og mødes med de pårørende til ofrene for flystyrtet i Smolensk. Barack Obama var ikke med til bisættelsen af den tidligere præsident, der omkom i Smolensk, på grund af en askesky, der betød at store dele af Europa var ramt af flyveforbud.

Deltagerlande

Deltagere i topmødet

Albanien – Bamir Topi
Østrig – Heinz Fischer
Bosnien og Hercegovina – Nebojsa Radmanoviă
Bulgarien – Georgi Parvanov
Kroatien – Ivo Josipoviă
Montenegro – Filip Vujanoviă
Tjekkiet – Václav Klaus
Estland – Toomas Hendrik Ilves
Kosovo – Atifete Jahjaga
Litauen – Dalia Grybauskaitė
Letland – Valdis Zatlers
Makedonien – Gjorge Ivanov
Moldova – Marian Lupu
Tyskland – Christian Wulff
Slovakiet – Ivan Gašparovič
Slovenien – Danilo Türk
Ukraine – Viktor Janukovitj
Ungarn – Pál Schmitt
Italien – Giorgio Napolitano