Europæisk topmøde indledt i Warszawa

  Komorowski,_topmøde,Warszawa

  Præsident Bronislaw Komorowski har budt 19 statsoverhoveder velkommen på Kongeslottet i Warszawa til det 17. Central- og østeuropæiske topmøde.


  WARSZAWA: Præsident Bronislaw Komorowski har budt 19 statsoverhoveder velkommen på Kongeslottet i Warszawa til det 17. Central- og østeuropæiske topmøde.


  Fredag formiddag ankom 20 statsledere fra Central- og Østeuropa til Warszawa, mens den amerikanske præsident Barack Obama kom til den polske hovedstad i går aftes.

  USA’s præsident ankomst

  Kort efter Barack Obamas ankomst lagde han blomster ved Den Ukendte Soldats grav, og herefter gik turen videre til præsidentpaladset, hvor han mødtes med Polens præsident Bronislaw Komorowski, og præsidenterne fra de øvrige centraleuropæiske lande.

  I dag har Barack Obama bilaterale drøftelser med Polens præsident, og møder med den polske statsminister Donald Tusk, og repræsentanter for de største politiske partier.

  Smolensk katastrofen

  Kl.16.00 i eftermiddag vil den amerikanske præsident lægge blomster ved Katyn mindetavle, og mødes med de pårørende til ofrene for flystyrtet i Smolensk. Barack Obama var ikke med til bisættelsen af den tidligere præsident, der omkom i Smolensk, på grund af en askesky, der betød at store dele af Europa var ramt af flyveforbud.

  Deltagerlande

  Deltagere i topmødet

  Albanien – Bamir Topi
  Østrig – Heinz Fischer
  Bosnien og Hercegovina – Nebojsa Radmanoviă
  Bulgarien – Georgi Parvanov
  Kroatien – Ivo Josipoviă
  Montenegro – Filip Vujanoviă
  Tjekkiet – Václav Klaus
  Estland – Toomas Hendrik Ilves
  Kosovo – Atifete Jahjaga
  Litauen – Dalia Grybauskaitė
  Letland – Valdis Zatlers
  Makedonien – Gjorge Ivanov
  Moldova – Marian Lupu
  Tyskland – Christian Wulff
  Slovakiet – Ivan Gašparovič
  Slovenien – Danilo Türk
  Ukraine – Viktor Janukovitj
  Ungarn – Pál Schmitt
  Italien – Giorgio Napolitano