Europas første batterifabrik til el-biler på vej

  el_biler_batterier_produktion_polen

  Bilproducenterne forventer et boom i efterspørgslen på el-biler, og derfor ruster flere af bilbatterileverandørerne sig nu med ny produktion. Europas første fabrik til el-bil batterier er åbnet i Wroclaw, og produktionen ventes at være klar fra 2018. PR-foto.


  WROCLAW: Europas første batterifabrik til el-bils batterier bygges nu i Polen, skriver fagbladet Ingeniøren.


  Nogle af verdens største batteriproducenter er ved at øge produktionen i forventningen om at der kommer et boom i efterspørgslen på elbiler. En ny fabrik i Polen bliver den første i Europa, som producerer batterier til elbiler, skriver fagbladet Ingeniøren.

  Klar i 2018

  Mange bilproducenter vil have el-biler med i deres kataloger over nye bilmodeller i de kommende år, og derfor er kapløbet i gang, og verdens store batteriproducenter investerer enorme summer i ny produktionskapacitet. I sidste uge var det den ene af de to sydkoreanske giganter, LG chem, der annoncerede, at fabrikken skal bygges i Wroclaw.

  2,5 milliard

  Målet er at producere 280.000 batterier om året alene til elbiler. Fabrikken bliver samtidig den første batterifabrik i Europa, der er dedikeret til elbiler, og LG Chem er nu den eneste producent, som har produktionskapacitet i både Asien, Europa og USA.

  Er i gang

  Fabrikken havde officiel indvielse i juli, men først i 2018 regner man med at fabrikken er oppe på det planlagte produktionsniveau.