EXIT-POLL: Duda og Trzaskowski ud i anden valgrunde

Exit-poll fra klokken 21.00, da valgstederne lukkede. Foto: TVN.

OPDATERET: Polakkerne skal ud i en anden valgrunde af præsidentvalget søndag den 12. juli. Forskellen i opbakningen til præsident Andrzej Duda og Rafał Trzaskowski er 11,4 procent efter første valgrunde.

LÆS  NIK: Præsidentvalget var i strid med forfatningen

Præsidentvalget i Polen er slut. Valgstederne er lukkede, og exit-poll bekræfter, at der skal en anden valgrunde til for at finde Polens næste præsident. Anden valgrunde, den 12. juli, bliver alene et opgør mellem den siddende præsident Andrzej Duda og Warszawa-borgmester Rafał Trzaskowski. Det ventes, at Trzaskowski får stemmer i anden valgrunde, for de fleste øvrige oppositionspartier.

Exit-poll kl. 21.00

  • 41,8 procent – Andrzej Duda

  • 30,4 procent – Rafał Trzaskowski

  • 13,3 procent – Szymon Hołownia

  • 7,4 procent – Krzysztof Bosak

  • 2,9 procent – Władysław Kosiniak-Kamysz

  • 2,6 procent – Robert Biedroń

Det endelige resultat ventes i begyndelsen af ugen, når det er godkendt af valgkommissionen.

Tilmelding nødvendig

Polakker der har stemt ved søndagens valg, er automatisk tilmeldt anden runde. Polakker der ikke har stemt i dag, men som ønsker at brevstemme, skal tilmelde sig senest i morgen, mandag den 29. juni. Hvis man ønsker at stemme på et valgsted, er fristen den 9. juli.

Valgdeltagelsen var på 62,9 procent, hvilket er ny rekord for et præsidentvalg.

Mere om præsident-valget i Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  Kvinde frikendt for at fornærme præsidenten

LÆS  NIK: Præsidentvalget var i strid med forfatningen