facebook_lukker_polen

WARSZAWA: Facebook har besluttet at lukke for brugere der bringer racistiske meddelelser forud for nationaldagen i Polen i næste uge.Facebook har lukket af for brugere i Polen der bringer stærke nationalistiske og racistiske budskaber. Det har det sociale medie meddelt forud for Polens nationaldag den 11. november, der ofte er præget af voldelige demonstrationer og optøjer mellem nationale grupperinger og politiet.

Regering ind i sagen

Polske nationalister i organisationen ONR er blevet blokeret, siger talsmanden Tomasz Kalinowski, der har klaget over Facebook blokeringen til den polske regering, der er tæt forbundet med den polske højrefløj.

Viceminister: Censur

Polens vicejustitsminister Patryk Jaki beskylder direkte Facebook for at udøve censur, og han betegner beslutningen som oprørende overfor Polsk Radio. Han kritiserer samtidig Facebook for at tillade vulgære og stødende meddelelser der chikanere den katolske kirke, ligesom ministeren mener der er forkert at tillade kommunistiske ideologier, når polske nationalister ikke må komme med deres paroler på Facebook.

Kun den ene side

– Det er kun den ene part i den politiske debat der bliver chikaneret, siger vicejustitsministeren.

Justitsministeriet vil nu overveje at tage retslige skridt mod Facebook, selv om viceministeren erkender at det kan blive svært.

Protest foran Facebook

Lørdag har polske nationalister og andre der er utilfredse med Facebooks beslutning, varslet demonstration foran Facebooks Warszawa kontor.