Fælles fodslag i polsk og dansk udenrigspolitik

  enighed_om_polsk_og_dansk_udenrigspolitik

  Danmarks udenrigsminister Kristian Jensen mødtes onsdag morgen med sin polske kollega Witold Waszczykowski i udenrigsministeriet i København. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Danmark og Polen er enige om både flygtningepolitikken og NATO, fortalte de to landes udenrigsministre efter deres fælles møde i København i dag.


  Danmarks udenrigsminister Kristian Jensen tog onsdag morgen imod sin polske kollega Witold Waszczykowski i København.

  Fælles fodslag om flygtninge

  Den danske udenrigsminister sagde efter mødet, at Polen og Danmark begge er tilfredse med, at det med EU’s aftale med Tyrkiet er lykkedes at stoppe flygtningestrømmen ind i Grækenland og dermed ind i EU.

  Witold Waszczykowski understregede samtidig den polsk-danske enighed om, at løsningen på flygtningekrisen skal omfatte hjælp til nærområderne og arbejdet på en fredsplan for Syrien.

  Mere NATO i Polen

  Op til sommerens NATO-topmøde i Warszawa var de to ministre også enige om, at det et vigtigt, at der bliver taget beslutning om en stærkere tilstedeværelse fra NATO i Polen.

  – Siden Polen kom med i NATO i 1999 har der været to kategorier af lande med to forskellige niveauer af sikkerhed, og det ønsker Polen at få ændret, så der bliver et fælles niveau for sikkerhed i hele NATO, sagde den polske udenrigsminister.

  Kristian Jensen pointerede, at Danmark støtter en stærkere NATO-tilstedeværelse i Polen.

  – Når det drejer sig om Danmarks indsats, kan vi ikke klage. Danmark har også i flere år været til stede i Polen i det fælles polsk-tysk-danske NATO træningscenter i Szczecin, sagde Waszczykowski.

  Kommende besøg

  De to udenrigsministre annoncerede derudover, at de kommende måneder vil byde på et besøg af Polens præsident Andrzej Duda i Danmark i juni måned og af Danmarks statsminister i Polen i april måned.