Færge til Polen har indledt sommer-sejlads

  Kolobrzeg-Bornholm_Danmark_Polen_EM_færge_Martin_Bager_polennu

  Den lille passager-færge, Jantar, med plads til 228, sejler mellem Bornholm og Kolobrzeg i Polen, hvor det danske EM-landshold i fodbold har base. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KOLOBRZEG: Den lille færge Jantar har indledt sommerens sejlads mellem Bornholm og Kolobrzeg i Polen, hvor det danske EM-landshold har base.


  Den lille færge Jantar, der sejler mellem Bornholm og Kolobrzeg i Polen, har indledt sommerens sejlads.

  Dagligt fra juli

  Den lille passagerfærge har fire afgange om ugen, og i juli og august er der daglig afgang fra både Kolobrzeg og Neksø på Bornholm. I september og oktober er der få afgange.

  4,5 time

  Turen mellem Polen og Danmark med Jantar tager cirka 4,5 time, men færgen sejler ikke, hvis der er høj sø. Der er afgang fra Neksø klokken 18, og afgang fra Kolobrzeg klokken 7.

  Selv om Jantar er en passagerfærge, er det muligt at have cykler og motorcykler med.

  EM-lejr

  Byen Kolobrzeg er på danskernes læber, da det er i den populære badeby, at det danske fodbold-landshold har base under EM 2012 i fodbold. Det danske landshold er indlogeret på det fem-stjernede hotel, Hotel Marine i Kolobrzeg.

  Bilfærge fra Ystad

  Det er også muligt at komme til Polen via Ystad med færge. Både det statsejede polske færgeselskab Polferries og det privatejede Unity Line, sejler mellem Swinoujscie og Ystad. Unity Line har moderne færger og et væld af muligheder om bord.

  Swinoujscie, der grænser op til Tyskland, ligger cirka en times kørsel fra danskerbyen Kolobrzeg.

  Forbindelse til København

  Der er busser fra København til Ystad, ligesom begge færgeselskaber har fordelagtige aftaler med Øresundsbroen.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Polsk-bornholm hjemmeside