Fagforening er klar til konfrontation mod demonstranter

  duda_solidarnosc

  Fagforeningsformanden Piotr Duda truer nu direkte demonstranterne i Polen med konfrontation, efter blokaderne mod det polske parlament. Foto: Fra TVP.


  WARSZAWA: Formanden for fagforeningen NSZZ Solidarnosc truer nu med konfrontation mod demonstranterne foran Sejmen og i flere polske byer.


  Formanden for NSZZ Solidarnosc, Piotr Duda, sagde til TVP mandag, at fagforeningen er klar til at gå i gaderne for at vise deres foragt overfor de demonstranter der blokere Sejmen, og som har gjort det siden fredag.

  – Vi vil ikke forholde os passivt. Vi er parat til at gå i gaderne, og så må vi se hvad der sker. Hvis den anden part ønsker at regere på gadeplan så må vi tælle, og se hvem der flest, truer Piotr Duda. Reaktionerne kommer ovenpå det politiske kaos der brød ud i det polske parlament, som fortsat er besat af oppositionsmedlemmer.

  Klar til konfrontation

  – Vi er parate. Hvis de vil have konfrontation, så skal de få konfrontation – vi er klar, sagde fagforeningsformanden.

  Støtter regeringen

  Fagforeninger i Polen har ikke samme gennemslagskraft som i Danmark, men udgør alligevel en vigtig pressionsgruppe. I det polske politiske landskab støtter OPZZ Solidarnosc det højre-nationalistiske og katolske regeringsparti Lov og Retfærdighed (PiS).

  – Nu har vi ventet otte år…situationen bliver farlig, og vi er nødt til at vise at det ikke er oppositionen der har patent på demokrati i vort land, sagde Piotr Duda til det statsejede TVP mandag.

  Flere demonstrationer

  Der er demonstrationer i en lang række polske byer mandag igennem.