Fagforening kræver højere understøttelse i Polen

  mere_i_understøttelse_kræver_polsk_fagforening_polennu

  De arbejdsløse skal have mere i understøttelse, mener fagforeningen OPZZ, der kræver at beløbet sættes op til over tusinde zloty om måneden. Foto: Tommy Haggmark.


  WARSZAWA: Fagforeningen OPZZ kræver markant stigning i understøttelsen til de arbejdsløse i Polen.


  OPZZ formanden Jan Guz kræver af den polske regering, at understøttelsen hæves til 1.057 zloty om måneden. I et åbent brev til Polens statsminister Ewa Kopacz skriver Guz, at den polske regering må leve op til EU’s sociale pagt og hæve beløbet til de 1.057, som er et absolut eksistensminimum i Polen, skriver formanden.

  Anden gang

  I marts kontakte fagforeningsformanden også statsministeren, med krav om at hæve understøttelsen. Den gang afviste Arbejdsministeriet at hæve beløbet på grund af den økonomiske situation, som det hed den gang. I den nye henvendelse skriver Guz, at der er 4,1 milliarder zloty i fonden til understøttelse, så fagforeningsformanden mener ikke, at det argument kan bruges længere.

  823 zloty i dag

  Understøttelsen er i øjeblikket på 823 zloty om måneden i Polen i de første tre måneder, hvorefter den falder til 646 zloty. OPZZ kræver at den hæves med cirka 25 procent til 1.057.