Fattige og unge er utilfredse med Polens statsminister

  Statsminister_i_Polen_Ewa_Kopacz_fejrer_et_års_regeringsjubilæum_polennu

  Statsminister Ewa Kopacz holdt pressemøde på et års dagen for sin regering, hvor hun opregnede alle de løfter, som hendes regering har holdt. Foto: KPRM.


  WARSZAWA: De fattige og unge polakker er utilfredse med regeringen, viser en måling et år efter at Ewa Kopacz blev indsat som statsminister i Polen.


  Polens regering med Ewa Kopacz i spidsen kunne onsdag fejre et års fødselsdag. Kopacz, der leder partiet Borgernes Platform (PO) overtog statsministeriet, da Donald Tusk fik posten som præsident i EU.

  Utilfredshed med Kopacz

  En måling fra CBOS, der udkom på et-årsdagen viser, at 46 procent af polakkerne er utilfredse med Kopacz på posten som statsminister, mens 37 procent er tilfredse med hende på posten.

  Tallene er næsten uændrede fra seneste måling, der er en måned gammel, hvor 47 procent var utilfredse, men 37 procent var tilfredse.

  Modstanden mod Kopacz er størst hos de polakker, der tjener mindst og hos de yngre polakker.

  En tredjedel imod regeringen

  Utilfredsheden er mindre, når polakkerne skal vurdere regeringen som helhed. Her er 33 procent imod den siddende regering, 32 procent støtter regeringen og 32 procent er hverken for eller imod regeringen.

  Kopacz tilfreds med sin indsats

  – I dag kan jeg sige, at det har været et år med løfter, der der er blevet holdt, sagde Kopacz på et pressemøde i anledning af regeringens et-årsdag.

  Det eneste Kopacz beklagede var, at det ikke er lykkedes at skabe et godt politisk samarbejde mellem regeringen og oppositionen.