Fem personer dræbt i flystyrt – fem er kvæstet

Flystyrt i Polen. Et Cessna 208 styrtede ind i en hangar nord for Warszawa mandag eftermiddag. Foto: Redningstjenesten PSP.

WARSZAWA: Fem personer dræbt i et flystyrt i nærheden af den polske hovedstad. Flyet styrtede ned i en hangar, hvor folk havde søgt ly.

LÆS  Polens justitsminister går rundt med ladt pistol

Fem er dræbt, og i alt er 14 personer involveret i en tragisk flyulykke nord for Warszawa mandag eftermiddag. Et Cessna 208 fly der sender folk til vejrs for at lave faldskærmsudspring, styrede under en mislykket indflyvning, ind i en hangar, hvor folk havde søgt ly for voldsom blæst og regn.

Flystyrt nær Warszawa

Ulykken skete i byen Chrcynno nær Nasielsk i Warszawa-regionen.

– I øjeblikket ved vi, at 14 personer var involveret i flyulykken i Chrcynno, fem mennesker døde, fem blev såret, og fire personer slap uden skrammer, oplyser Monika Nowakowska-Brynda fra statens brandvæsen.

– Det er kendt, at enhver person, der ved, at en storm er på vej, vil søge ly et sikkert sted. Desværre viste det sig, at denne hangar ikke var et sikkert sted, siger talskvinden til den frie tv-kanal TVN 24.

Det var under voldsom storm og regn, at flyet forsøgte at lande, men styrede i stedet ind i hangaren. Fem var dræbt på stedet – piloten og fire der opholdt sig i hangaren.

 

Flystyrt har vi før skrevet om, men vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt.

Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.

Et Cessna 208 styrtede ind i en hangar nord for Warszawa mandag eftermiddag. Foto: Redningstjenesten PSP.
LÆS  Polske nyhedsmedier ramt af omfattende hackerangreb

LÆS  Kraftigt uvejr med sne og blæst weekenden over