Fem store polske sejlskibe til træf i Aarhus

  rhus_STS_Fryderyk_Chopin

  Verdens største brig (to-master) F. Chopin, er blandt de seks polske sejlskiber der kommer til Aarhus torsdag. Arkivfoto.


  AARHUS: Når The Tall Ship Race 2013 begynder torsdag i Aarhus, er det med deltagelse af seks polske sejlskibe. Kapsejladsen afsluttes i august i Szczecin.


  De seks polske træskibe: Dar Mlodziezy, Fryderyk Chopin, Urtica, Dar Sczecina, Zryw og Magnolia, deltager alle i The Tall Ship Race 2013, når eventen begynder i Aarhus torsdag.

  Szczecin er finale by

  – Dysten afsluttes med finale i den polske by Szczecin i begyndelsen af august, siger Polens turistchef i Norden, Margozata Hudyma til polennu.dk.

  De tre sidstnævnte polske skibe ejes alle af Szczecin by. Fryderyk Chopin er verdens største brig (to-master), og var senest i Aarhus i sommeren 2010. Foran dette store sejlskib vil Polens Turistorganisation, Region Vestpommern og Szczecin by uddele materialer om byen og regionen.

  Verdens største

  The Tall Ships Races er verdens største kapsejlads for sejlførende skoleskibe, og er en årligt tilbagevendende kapsejlads, der har været gennemført i de europæiske farvande siden 1956. I Aarhus er der fest i byen fra torsdag og frem til søndag, hvor de mange skibe letter anker mod Helsinki. Den 3. til 6. august er der finale i den store polske havneby Szczecin.

  Fra 30 lande

  Hvert år deltager op imod 100 skibe af størrelsen 30-300 fod og med en samlet besætning på op mod 4.000 unge mennesker fra 30 forskellige lande.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Skibene i Aarhus

  Formålet med The Tall Ships Races er at give unge mennesker af alle nationaliteter mulighed for at dyste til søs og i fællesskab og venskabelig kappestrid at møde de udfordringer, som sejladserne og de tilknyttede aktiviteter giver.

  Største præmie

  Det fornemste trofæ gives til det skib, som har gjort sig mest bemærket for at skabe forståelse og internationale relationer mellem de forskellige nationaliteter. Skibet vælges af de deltagende besætninger.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Tall Ship Race 2013 – Aarhus

  LÆS MERE
  Eksternt link: Tall Ship Race 2013 – Szczecin