Palac_Oskara_Kona_i_Lodz_nu_hovedkvarter_for_filmskolen_0

LODZ: The Hollywood Reporter har placeret filmskolen i Lodz som nr to på en liste over verdens 15 bedste filmskoler.

LÆS  Første person med corona-virus i Polen


Filmskolen i Lodz er blevet ranglistet som verdens anden mest attraktive filmskole for internationale studerende af filmmagasinet The Hollywood Reporter.

Listen opregner verdens 15 mest attraktive filmskoler for internationale studerende og har Storbritanniens Nationale Film og TV Skole på førstepladsen og Den Danske Filmskole på syvendepladsen.

Underviser stadig i 35 mm film

– Lodz Nationale Skole for Film, TV og Teater, der blev grundlagt i 1948, har uddannet en vifte af store filmfolk inklusiv Oscar-vinder Roman Polanski, skriver The Hollywood Reporter, der især lægger vægt på skolens undervisning i det gamle 35 mm film format.

– Der skabes mere end 300 studenter-projekter hvert år i skolens produktions-studie, hvoraf halvdelen er i 35 mm format, skriver The Hollywood Reporter.

Stærkt studiemiljø

Krzysztof Brzezowski, der er international leder af Lodz filmskole, udtaler til det amerikanske filmmagasin, at skolen også lægger meget vægt på et stærkt og kreativt studiemiljø.

– Vores polske og internationale studerende lærer meget af vores succesfulde kandidater, der vender tilbage for at arbejde som tutorer for at skabe et kreativt studiemiljø af højeste klasse, siger Brzezowski til The Hollywood Reporter.

Se listen hos Hoolywwod Reporter

LÆS MERE
Eksternt link: The Hollywood Reporter (engelsk)

LÆS  Første person med corona-virus i Polen