Fire folkeafstemninger: 234 stemte for – 210 imod

Polens parlament Sejmen torsdag eftermiddag. 234 medlemmer stemte for at gennemfører fire folkeafstemninger samme dag som parlamentsvalget den 15. oktober. 210 stemte imod – syv undlod at stemme. Foto: Sejmen.

WARSZAWA: Polens parlament har netop besluttet at gennemfører fire folkeafstemninger sammen med parlamentsvalget 15. oktober.

LÆS  Polen vil ikke tillade import af korn fra Ukraine

Det gik som ventet, da Polens parlament torsdag eftermiddag med et snævert flertal besluttede at gennemfører fire folkeafstemninger, samme dag som parlamentsvalget, søndag den 15. oktober.

451 medlemmer af parlamentet deltog i afstemningen. 234 stemte for – og 210 imod. Syv medlemmer undlod at stemme, og der skulle 226 stemmer til for at sikre folkeafstemningerne.

Fire folkeafstemninger

Det ligger derfor nu fast, at polakkerne vil blive spurgt om følgende fire emner på valgdagen:

Spørgsmål 1 – Salg af nationale ejendom

Støtter du salget af statens ejendom til udenlandske ejere, der fører til, at polske kvinder og mænd mister kontrollen over vigtige økonomiske områder?

Spørgsmål 2 – Pensionsalder

Støtter du en hævelse af pensionsalderen, og vil du genindføre pensionsalder til 67 år for både mænd og kvinder?

Spørgsmål 3 – Grænsehegn til Belarus/Hviderusland

Støtter du at hegnet på grænsen mellem Polen og Belarus fjernes?

Spørgsmål 4 – EU-flygtninge

Støtter du at ​​tusindvis af illegale immigranter fra Mellemøsten og Afrika kommer til landet, under den tvangsflytningsmekanisme, som det europæiske bureaukrati har pålagt os?

Der er fire folkeafstemninger og parlaments valg til Senat og Sejmen (overhus-underhus) søndag den 15. oktober 2023. Der skal vælges 100 senatorer og 460 medlemmer til parlamentets underhus.

 

LÆS  Polakker spurgt om hvem de fortrækker som statsminister

 

LÆS  Ingen debat mellem valgets to hovedpersoner